Perşembe, Mart 28, 2024

XBOX One X’in Fiyatı Düştü

Paylaş

silkroad gaminggentr

Microsoft tarafından geliştirilen ve Windows 10 ile beraber Windows cihazı olarak da sınıflandırılabilecek uygun fiyatlı, PlayStation alternatifi oyun konsolu serisi XBOX‘ların son çıkan, oldukça güçlü özelliklere sahip modeli XBOX One X, günümüzde en güçlü oyun konsolu olarak da biliniyor. Bu en güçlü oyun konsolu yurtdışında 500$ gibi bir meblağ ile satılırken, Türkiye’de bu fiyat 2899₺ gibi fahiş fiyatlara çıktı.

XBOX One

Dünya çapında “en güçlü oyun konsolu” olarak bilinen XBOX One X, sekiz çekirdekli AMD işlemcisi ve 6 Teraflop gücünde GPU’su ile beraber ortalığı kasıp kavurmaktaydı. Bu özelliklere rağmen 500$ fiyatla satılması gayet iyiydi, güzeldi fakat Türkiye çapında işler biraz değişti.

Günümüz dolar kuru ile hesaplandığında 500$ yaklaşık olarak 1800₺ gibi bir meblağa tekabül etmekte. Türkiye’de ise indirimden önceki fiyatı 2899₺. Yani yaklaşık olarak 1099₺ vergi ücreti ödemekteyiz. 

Ana para birimi dolar olan vatandaşlara 500$ büyük bir meblağ gibi gelmese de, Türkiye’deki gelir ve maddi durumlardan ötürü 2899₺ büyük bir meblağ. Bundan ötürü de şikayetler yapıldı ve Microsoft tarafından XBOX One X’in fiyatı 200 lira düşürülerek 2699₺ oldu.

Yeni fiyat “eh işte” derecesinde kabul edilebilir sayılır, fakat ülkemizde birey başına düşen bütçenin düşük olmasından dolayı, Türkiye’de Xbox One X sahibi olamayacak. Ayrıca şu anda ön siparişler hariç resmi bir satışı bulunmayan konsol, 7 Kasım tarihinde piyasaya çıkacak. Konsolun bu fiyatını eğer size uygunsa, buradaki bağlantı üzerinden konsolun ön siparişini verebilirsiniz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler