Pazartesi, Mayıs 6, 2024

Xiaomi 12 Tanıtıldı! Özellikleri ve Fiyatı Nasıl?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Xiaomi 12 tanıtıldı. Amiral gemisi çarpışması şimdi başlayabilir. Öyle ki Android’in en iddialı akıllı telefonlarından biri daha geldi.

Beklendiği gibi son seri amiral gemisi akıllı telefon özelliklerini yansıtan yeni seri, genel anlamda tasarım kısmında da teknik kısmında da başarı sağladı. Peki yeni seride tam olarak neler var? Tasarımdan teknik özelliklere her detaya bakacağız.

Kaçırmayın: Katlanabilir Akıllı Telefon Alınır mı?

Xiaomi 12 Tasarımı Ne Kadar Başarılı?

Telefonda tasarım beklentileri olduğu gibi karşıladı desek yeridir. Arka kısımda bir geniş ana arka kamera ve altında diğer kameraların yer aldığı kamera alanı karşımıza çıktı.

Sızıntılardan da beklediğimiz tasarım yapısı buydu. Kamera tasarım alanı eski seriye göre kesin olarak değişmiş durumda. Ekran kısmında ise yine hafif kavisli bir yapı söz konusu.

Çerçevelerin olmadığı akıllı telefonda tam ortalanmış bir ön kamera da ekranı şahlandırmış. Çok abartılacak farklı bir tasarım yok. Amiral gemilerinde sıkça gördüğümüz yapı gelmiş desek yeridir.

Xiaomi 12

Xiaomi 12 Teknik Özellikleri Nasıl?

Yeni telefon güçlü. Güçlü olmasa zaten Android’in krallarından biri demezdik. 🙂 Bir hayli güçlü olan modelde Snapdragon 8 Gen 1 işlemcisi yer alıyor. 4 Nm gibi iddialı bir üretim teknolojisinin ürünü olan işlemci de hız odaklı bir yapı var. Seride;

  • 1 adet Cortex X2 çekirdeği var ve hızı 3.0 GHz seviyesine kadar çıkabiliyor.
  • 3 adet Cortex A710 çekirdek var ve hızı 2.5 GHz seviyesine kadar çıkabiliyor.
  • 4 adet Cortex A510 çekirdeği var ve hızları da 1.8 GHZ seviyesine kadar çıkabiliyor.

Xiaomi 12

Eski serilere göre %52 oranında daha hızlı olan GPU birimini de barındıran yeni işlemci, ARMv9 mimarisiyle gelen son amiral gemisi işlemci. Yani en güncel, en güçlü Snapdragon modeli.

Teknik özelliklere devam ettiğimiz karşımızda ekran özelliklerini göreceğiz. Seride 6.28 inç hafif kavisli bir ekran var. 2400 X 1080 piksel gibi yüksek çözünürlükte olan ekran yine AMOLED. Gorilla Glass Victus olarak bilinen en güncel koruma paneline sahip olan ekran, 128 bit desteği ve DCI-P3 renk kapsamıyla, doyurucu bir görüntü deneyimi vaat ediyor. Artık ne kadar başarılı testlerde göreceğiz.

Xiaomi 12

Xiaomi 12 teknik özellikleri için son kale yani kameralara geçiyorum. Bir ara Leica ile anlaşılacağı söylense de Xiaomi kamera konusunda yine Sony tercihi yapmış. Ana kamera dediğimiz temel kamerada 50 MP Sony IMX766 sensör yer alıyor. OIS desteğinin de olduğu bu modelde 1/1.56 inç gibi bir sensör görüyoruz.

İkinci kameramız yine standart geniş açılardan. 13 MP geniş açılı kamera işini en iyi şekilde yapacak gibi duruyor. Burada ek olarak bir de makro lens kullanılmış. Yine 13 MP değerinde makro lens telefonun makro çekimler yapabileceğini gösteriyor. Ön kamera çok önemsenmiyor ama belirtelim. Ön kısımda da 32 MP değerinde bir kamera var.

Xiaomi 12

Xiaomi 12 Fiyatı Nasıl?

Yeni akıllı telefonda fiyat çok yüksek tutulmamış. Tabii ki bunu kendi ülkesine göre yani Çin’e göre değerlendirmek lazım. Yuan cinsinden bakacak olursak telefon çok yüksek bir fiyata satışa çıkmayacak.

  • 8 GB RAM olan ve 128 GB depolama alanı olan seride – 3699 Yuan fiyat – 6-6,5 bin TL civarına geliyor. Ama tabii ki üzerinde vergiler ve ek ücretler yok.
  • 8 GB RAM olan ve 256 GB depolama alanı bulunan seride – 3999 Yuan fiyat – 7-7,5 bin TL seviyesine geliyor
  • 12 GB RAM olan ve 256 GB depolama alanı bulunan seride – 4399 Yuan fiyat – 8-8,5 bin TL seviyesine geliyor.

Xiaomi 12

Xiaomi 12 Teknik Özellik Özet

  • Ekran: 6.28 inç 120 Hz 2400 X 1080 AMOLED ekran
  • İşlemci: Snapdragon 8 Gen 1, 8 çekirdek yeni nesil
  • RAM: 8 ya da 12 GB seçimi
  • Kamera: 50 MP ana, 13 MP geniş lens, Makro çekim
  • Şarj ve Pil: 4500 mAh pil ile 67W hızlı şarj, ayrıca 50W hızlı kablosuz şarj
  • Ses: Harman Kardon ses sistemi
  • Arayüz: MIUI 13
  • İşletim Sistemi: Android 12
Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler