Salı, Nisan 23, 2024

Xiaomi 12’nin Kamera Detayları Ortaya Çıktı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çin merkezli teknoloji üreticisi Xiaomi, son üç yılda, Mi 11 ve Mix 4 modellerinde bulunanlar da dahil olmak üzere çeşitli cihazlarında 108 MP’lik kamera sensörlerinden çok fazla faydalandı. Sızıntı yapan Digital Chat Station’a göre, Xiaomi 12 nesli için (unutmayın, artık ‘Mi’ tarihe karıştı), şirket üçlü 50 MP’lik kamera kümesi kullanacak. Bu, 50MP ana, 50MP ultra geniş açı ve 50MP telefoto kamera anlamına geliyor.

Kamera kümesinde son olarak 5x periskop yakınlaştırma kullanılacağı da iddiaların arasında yer alıyor. Çinli şirketin zaten hali hazırda 10x periskopa sahip olduğu da söyleniyor.

xiaomi 12 kamera
Xiaomi 12'nin Kamera Detayları Ortaya Çıktı! 2

Daha öncesinde Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung’un 200 MP’lik kamera sensörü üzerinde çalıştığından bahsediliyordu ancak bu muhtemelen Xiaomi 12 Ultra tarafında kullanılacak. Şirket, 12 serisinin henüz tasarım doğrulama aşamasında olduğu için DCS’yi uyarıyor, bu nedenle niha cihaz için donanım detayları farklılaşabilir.

Son zamanlarda diğer telefon üreticilerinden ZTE, Axon 30 Ultra isimli akıllı telefonunu üçlü 64 MP kamera ile tanıttı, ancak bunun üzerindeki periskopta yalnızca 8 MP’lik sensör yer alıyordu (üçüncü 64 MP kamera, minimum optik zoom sunan 35 mm lense sahipti). Yüksek çözünürlüklü sensörlerle birleştirilmiş periskoplar oldukça nadir. Xiaomi’nin Mi 11 Ultra modelinde yalnızca bir adet (48MP), 50MP ana ve 48MP ultra geniş kameralar bulunuyordu.

Xiaomi 12 modelinin ayrıca 1-120 Hz aralığında çalışan uyarlanabilir yenileme hızına sahip bir LTPO AMOLED ekrana sahip olması bekleniyor. Ayrıca telefonlar, LPDDR5X RAM’li bir Snapdragon 898 yonga setinden güç alacak.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler