Çarşamba, Haziran 26, 2024

Xiaomi 13T Pro Satışa Çıktı! Fiyatı ve Özellikleri

Paylaş

silkroad gaminggentr

Xiaomi’nin merakla beklenen lansmanı düzenlendi. Yeni amiral gemisi serisi akıllı telefonlar olarak gösterebileceğimiz Xiaomi 13T Pro modelleri de duyuruldu. Lansmanın hemen sonrasında telefonların satışa da sunulduğunu gördük. Daha önce temel modeli incelemiştik. Şimdi sıra geldi üst segment modelin yani Pro modelinin detaylarına bakmaya.

Xiaomi 13T Pro Tasarımı ve Teknik Özellikleri

Yeni Pro modelinde tasarımsal olarak ufak farklar olsa da temel versiyon ile hemen hemen aynı tasarım yapısı dikkat çekiyor. Arka kısımda dokulu bir kapak bölümünün kullanıldığını görüyoruz. Köşeler haricinde yine bu modelde de genel olarak düz çerçevelere yer verilmiş durumda.

Ön kısımda da yine bu modelde de ekran üzerinde kamera formunun kullanılmaya devam ettiğini görüyoruz. Kamera lenslerinin daha büyük olması dikkat çeken diğer kısımlar olarak öne çıkarken, ana kameranın hemen yanında yer alan sensörler de yerini koruyor.

Xiaomi 13T 

Teknik Özelliklerde Durum Ne?

Xiaomi 13T Pro modeli teknik özellikler açısından da güçlü bir akıllı telefon olmayı başardı. Seride yer alan işlemi modeli MediaTek Dimensity 9200+ işlemcisi oldu. İddialı işlemci amiral gemisi seviyesinde bir model olarak kendisini gösteriyor.

Bunun dışında RAM kısmında da 12 GB ve 16 GB RAM seçeneklerine yer verildiğini eklemiş olalım. Her iki RAM seçeneğinde de akıllı telefonun LPDDR5 desteği bulunuyor. RAM ile beraber depolama alanı da değişiyor. UFS 4.0 teknolojisinde depolama alanı seçenekleri 256 GB, 512 GB ve 1 TB olarak değişiklik gösteriyor.

Xiaomi 13T Pro

Ekran kısmına baktığımız zaman yine temel modelde olduğu gibi AMOLED bir panelin kullanıldığını görüyoruz. 6.67 inçlik ekranda 144 Hz dinamik yenileme hızı var ve Full HD+ çözünürlük değeri sunuluyor.

Bu modelde de kamera kısmında çok büyük bir değişim söz konusu değil. Yine Leica imzasını taşıyan 50 MP + 50 MP + 12 MP değerinde kameraları görüyoruz.

Xiaomi 13T Pro Fiyatı Nasıl?

Yeni modelin Türkiye fiyatları açıklandı. Serinin Türkiye fiyatı 12 GB RAM kullanılan versiyon için 33.599 TL olarak duyuruldu. Ön siparişlere hemen ulaşmak mümkün. Ürünlerin kargosunun ise 5-7 Ekim aralığında yapılacağı açıklandı.

Xiaomi 13T Pro

Xiaomi 13T Pro Teknik Özellikleri

  • Ekran: 6.67 inçlik AMOLED ekran 144 Hz ve 2600 nit parlaklık değeri
  • İşlemci: MediaTek Dimensity 9200+
  • RAM: 12 GB ve 16 GB
  • Depolama Alanı: 256 GB, 512 GB, 1 TB
  • Kamera Özellikleri: Leica imzalı 50 MP geniş açı + 50 MP telefoto + 12 MP ultra geniş açı kamerası + 20 MP ön kamera
  • Pil: 5000 mAh değerinde 120W hızlı şarj desteği
  • Koruma: IP68 sertifikası + Gorilla Glass 5
Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler