Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Xiaomi 14 Türkiye’ye Geliyor! Tarih Gözüktü

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geç olsun güç olmasın diyeceğimiz bir haberle karşınızdayız. Xiaomi uzun süredir beklediğimiz haberi sonunda verdi. Son seri amiral gemisi akıllı telefonları Xiaomi 14 modelleri, Türkiye’ye geliyor.

Aslında seri Çin’de çoktan tanıtıldı ama dediğimiz gibi ülkemize bu modellerin gelişi biraz zaman alıyor. Peki yeni seriyle ne zaman tanışıyoruz?

Xiaomi 14 Serisi Türkiye Yolunda 

Xiaomi Türkiye sayfasına girdiğiniz zaman, yeni akıllı telefonlar için geri sayımın başlatıldığını görüyoruz. Geri sayım “küresel” lansmanın yapılacağı tarihi yani 25 Şubat’ı gösteriyor.

Lansmanın hemen arkasından temel model ve Pro modeli için en azından ön siparişlerin başlamasını bekliyoruz. Tabii ki bir de Xiaomi 14 Ultra modeli var.

Xiaomi 14 Serisi Türkiye

Aynı lansmanda Ultra modeli de küresel olarak duyurulacak ama bu modelin Türkiye’de satışa çıkması beklenmiyor. Zira Ultra serisi için geçmişte de aynı durum ortaya çıkmıştı.

Muhtemelen fiyat performans dengesi açısından yeni Ultra modelin Türkiye pazarına pek de hitap etmeyeceği düşünülüyor. Ama bir sürpriz olursa da şaşırtmayız.

25 Şubat tarihinde küresel anlamda duyurulacak olan cihazların özelliklerini merak edenler için hemen aşağı bir liste ekliyorum. Fiyatlar konusunda sorunuz varsa direkt cevap vereyim bekleyeceğiz. Türkiye fiyatlarının nasıl olacağını ancak lansmandan sonra görmek mümkün olacak.

Xiaomi 14

Xiaomi 14 Temel Özellikleri 

  • İşlemci: Snapdragon 8 Gen 3
  • Ekran: 6.36 inç 1.5K 120 Hz LTPO OLED ekran
  • Kamera: 50 MP OIS destekli geniş açı + 50 MP ultra geniş açı + 50 MP 3.2x telefoto kamerası
  • Pil: 4610 mAh değerinde 90W destekli

Xiaomi 14 Pro Temel Özellikleri 

  • İşlemci: Snapdragon 8 Gen 3
  • Ekran: 6.73 inç 2K 120 HZ LTPO C8 OLED
  • Kamera: 50 MP değişken diyaframlı geniş açı + 50 MP ultra geniş açı + 50 MP 3.2x telefoto kamerası
  • Pil:4880 mAh, 120W

Xiaomi 14 lansmanı sonrası Türkiye fiyatları ve pazara özel kampanyalar hakkında daha fazla bilgi veririz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler