Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Xiaomi 14 Ultra Türkiye’ye Geliyor! Özellikleri Neler?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Xiaomi merakla beklenen küresel lansmanını düzenledi. Markanın küresel lansmanının hemen sonrasında Xiaomi 14 modeli için ülkemizde de satışlar başladı. Ana model bir yana markanın bu kez bir sürpriz yapacağı da ortaya çıktı. Zira Xiaomi 14 Ultra modeli de çok yakında ülkemize gelmeye hazırlanıyor.

Telefonun küresel lansmanı sonrasında belli başlı özellikleri ve fiyatı ortaya çıktı ama Türkiye tarihinin ve fiyatının henüz kesin olarak açıklanmadığını da ekleyelim. Marka Türkiye sayfasına yakında gelecek ifadesini eklemiş. Türkiye için duruma birazdan döneriz. Önce bir yeni modelin özelliklerini değerlendirmeye alalım.

Xiaomi 14 Ultra Tüm Teknik Özellikleri

Tabii ki başta kamerasıyla öne çıkacak olan akıllı telefon Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisinden güç alacak. Son nesil işlemci Wi-Fi 7 desteğini sunan modeliyle beraber geliyor ve açıkçası performans konusunda da bir hayli iddialı.

RAM kısmında ise Xiaomi 14 Ultra modelinde tek bir seçenek görebileceğiz. 16 GB RAM ve 1 TB depolama alanı karşımıza çıkacak.

Xiaomi 14 Ultra

Üst segment modelde başka bir RAM seçeneği olmayacağını da belirtelim.

Şimdi gelelim yeni akıllı telefonun asıl kısmına yani kameralara. Bir DLSR kamera ile yarışabilecek konumda olan 14 Ultra, ana sensör kısmında 1 inçlik Leica imzalı LYT 900 sensörüne yer veriyor.

Bu sensörle beraber akıllı telefon saniyede 150 kare fotoğraf çekebiliyor ve sonrasında kareler yapay zekayla birleştirilerek en iyi kalite ortaya çıkarılmış oluyor.

Ana kameranın dışında telefonda 50 MP değerinde ultra geniş açı kamerası, 50 MP değerinde 3,2X telefoto kamerası ve 50 MP 5x ikinci telefoto kamerası bulunuyor.

Telefon bu kameralarla beraber 4K 120 FPS çekim ve 8K 24 FPS çekim yapabiliyor. Sadece görüntü değil video kaydı sırasında ses konusunda da önemli bir adım atılmış. Telefona 360 derece ses kaydı ekleyen mikrofon sistemi entegre edilmiş.

Tüm özellikler için hemen aşağı bir özet listesi de ekleyelim. Sonrasında fiyatlardan da söz ediyor olacağız.

Xiaomi 14 Ultra 2 1 jpg

Tüm Teknik Özellikler Özet

  • İşlemci: Snapdragon 8 Gen 3
  • Ekran: WQHD+, 1-120 Hz değişken yenileme hızı 6,73 inç ekran boyutu
  • RAM: 16 GB
  • Depolama Alanı: 1 TB
  • Kameralar: 50 MP ana + 50 MP 3.2X telefoto + 50 MP 5X + 50 MP ultra geniş ve önde 32 MP 4K kamera
  • Pil: 5.000 mAh değerinde 90W hızlı şarj destekli

Xiaomi 14 Ultra Fiyatı Nasıl?

Yeni akıllı telefonun fiyatlarında gelecek olursak Titanium kasalı model için fiyat 1499 dolar olarak açıklandı. Tabii ki Türkiye fiyatlarının ne olacağını bilemiyoruz. Bunun üzerinde vergi gibi etkenler de olacak.

Fiyatlar için daha fazla bilgiyi ve satış tarihi gibi detayları Xiaomi duyuracak. Markanın bu konuda yeni bir açıklaması geldiği zaman haberimizi buna göre güncelleyeceğiz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler