Cumartesi, Nisan 27, 2024

Xiaomi Mi 8 Duyuruldu! İşte Tüm Özellikleri ve Fiyatı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Uzun zamandır beklenen Xiaomi Mi 8 duyuruldu. İşte Xiaomi Mi 8’in özellikleri ve fiyatı…

Çinli teknoloji devi Xiaomi yeni amiral gemisi Xiaomi Mi 8‘i duyurdu. Performansı ve fiyatı ile dikkat çeken cihaz Xiaomi tarafından resmi olarak tanıtıldı.  Gelin cihazın özelliklerini yakından inceleyelim.

Xiaomi Mi 8’in Özellikleri!

Xiaomi Mi 8’in özelliklerinden bahsederken öncelikle ekranından başlamak gerekiyor. Keza bu ekran oldukça şık ve büyük. 6.21 inç büyüklüğündeki ekran 1080 x 2248 Full HD+ çözünürlüğe sahip. Tıpkı iPhone X’teki gibi çentikli ekrana sahip olan Xiaomi Mi 8’in ekran kasa oranı %88.5. 

Xiaomi mi8 3

Cihaz performans kısmında gücünü Snapdragon 845 yonga setinden alıyor. Keza bu işlemci piyasadaki en iyi işlemci. Cihaz performansını 6 GB Ram belleği ile destekliyor. Dahili depolaması ise 256 GB büyüklüğünde. Bu depolamayı dolduramayacağınızdan emin olabilirsiniz.

Yine arka kısmında bulunan çift kamera cihazın iPhone X’e benzerliğini artırmış. Buda cihaza iPhone X’in alternatifi olma özelliği veriyor. Arka kısımdaki kameraların her ikiside 12 Megapiksel çözünürlüğünde. Yapay zeka desteği ile en üst düzey sahne algılama yeteneğine sahip Xiaomi Mi 8, piyasadaki en iyi kameraya sahip telefonlardan birisi olacak.

Xiaomi mi8 1 1

Ön kısımda 20 Megapiksel çözünürlüğünde bir kamera kullanan Xiaomi Mi 8 kızılötesi sensörlerle destekleniyor. Bu özellik ile düşük ışıklarda dahi yüksek performanslar veriyor. Ayrıca cihazda var olan yüz tanıma kilidinin daha stabil ve hızlı çalışmasını sağlıyor.

Xiaomi Mi 8’in dikkat çeken özelliklerinden birisi ise parmak izi sensörü. Cihaz üzerinde herhangi bir tuş veya sensör bulunmuyor. Bu sensörün özelliği ekranın içine gizlenmiş olması. Yani cihazın ekranına entegre edilmiş bir parmak izi sensörü yer alıyor.

Xiaomi mi8 2 1

Xiaomi Mi 8 elektriksel anlamda gücünü ise 3.400 mAh’lik bataryasından alıyor. Cihaza genel olarak göz attığımızda hem işlemci performansı hem kamera performansı hemde özellik olarak en düst düzey olduğunu görebiliyoruz.

Kullanıcılar tarafından oldukça çok beklenen Xiaomi Mi 8, Xiaomi tarafından tanıtıldı. Fiyatı konusunda resmi bir açıklama yok ancak fiyatının 500 Dolar civarında olması bekleniyor. Buda bugünki kura göre 2.234 TL’ye denk geliyor.

Sizce yeni Xiaomi Mi 8 nasıl olmuş? Yeni bir cihaz alacak olsanız Xiaomi Mi 8 listenizde kaçıncı sırada olurdu? Fikirlerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler