Pazartesi, Haziran 17, 2024

Xiaomi Mini PC Duyuruldu! Özellikleri ve Fiyatı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Xiaomi’nin, Mac Mini modelleri için bir rakip hazırlığı içerisinde olduğunu biliyorduk. Çinli dev hazırlıklarını tamamlamış olacak ki sonunda rakip Xiaomi Mini PC modelini duyurdu.

Adı gibi minicik bir PC olmasının yanında, tatmin edici özelliklere de sahip olan PC, birçok alanda tercih edilecek modellerden de biri olacak gibi duruyor.

Xiaomi Mini PC Özellikleri Neler?

Çok sade bir tasarıma sahip olan ve tam olarak bir kutu gibi gözüken mini PC, Intel işlemcilerle beraber geliyor. Seride yer alan işlemci 12. nesil Intel Core i5-1240p modeli olarak açıklandı.

12 çekirdekli ve 16 izlekli olan işlemci, bir önceki neslin verimlilik odaklı olan modelleri arasında yer almakta. 4.4 GHz seviyesine kadar çıkabilen işlemcinin beraberinde dahili grafik birimi olarak Intel Iris Xe sunduğunu da biliyoruz.

Xiaomi Mini PC

İşlemci kısmında güncel bir nesille karşımıza çıkan Xiaomi Mini PC, bellek kısmında da DDR4 tercihi ile geliyor. Cihazın içerisinde 16GB DDR4 3200MHz bellek yer almakta. yine bu seviyede bir PC için gayet yeterli gözüküyor.

Bunun dışında depolama birimi olarak ise 512 GB PCIe NVMe SSD bileşenine yer verilmiş. Böyle bir cihaz için yeterli geleceğini düşünüyorum.

Xiaomi Mini PC

Bağlantı kısmına geçtiğimiz zaman da Xiaomi’nin yeni mini bilgisayarı ihtiyacı karşılayacak özellikler sunuyor. Cihazda 3 adet USB 3.2 yuvası, 1 adet USB 2.0 yuvası, 3,5 mm jak girişi, 2 adet HDMI 2.1 yuvası ve bir adet 2.5G LAN portu yer almakta.

Zaten 12. nesil Intel işlemcilerin de artısıyla beraber WiFi 6 ve Bluetooth 5.3 bağlantı desteklerini de unutmamak gerektiğini belirtelim.

Tüm bu bileşenleri serin tutmak adına tek bir büyük fana ve belli noktalarda ek havalandırma deliklerine sahip olan PC, sonradan takılabilecek ekran kartı kutularını da destekleyecek.

Xiaomi Mini PC

Windows 11 işletim sistemiyle beraber sunulacak olan cihazın, şimdilik Çin’de satışa çıktığını ekleyelim. Avrupa pazarına ne zaman gelecek belli değil. Şu an için fiyatı 530 – 550 dolar arasında gözüküyor. Tabii ki Avrupa’ya gelmesi durumunda fiyatı ve rakibine göre konumunu bir kez daha değerlendirmek gerekecek.

Ek Detaylar 

  • Boyutlar: 112mm x 112 mm x 38mm
  • Ağırlık: 437 gram
  • Malzeme: Alüminyum alaşım kasa
  • 32 GB'a kadar RAM yükseltmesi mümkün
  • 4 TB seviyesine kadar depolama birimi yükseltmesi mümkün.
Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler