Salı, Nisan 23, 2024

Xiaomi’den 10 Çekirdekli Akıllı Telefon Redmi Pro

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çinin piyasada yer edinmeye çalışan firmalarından olan Xiaomi yeni akıllı telefonu Redmi Pro‘yu duyurdu. 10 çekirdekli işlemcisi ve 4 GB RAM‘li versiyonu ile gelen Redmi Pro‘ya ait tüm teknik özellikler ve piyasa satış fiyatı haberimizde.

Xiaomi Redmi Pro Neler Sunuyor ?

Çift kamerası ile öne çıkan yeni Xiaomi Redmi Pro modeli aynı zamanda fotoğraflar üzerinde yeniden odaklama yaparak profesyonel çekim alanları oluşturuyor. Fotoğraf çekimlerinde sıkça duyurlan “bokeh” kavramı (arka planı bulanıklaştırma) Redmi Pro‘da yer alıyor. 13 megapiksel arka kamerası ve 5 megapiksellik ön kamerası bulunan cihazda 10 çekirdekli Helio X25 işlemci bulunuyor.

Redmi Pro akıllı telefonda isteyen 3 GB veya 4 GB‘lık versiyonlarını tercih edebiliyor. Aynı şekilde 32 GB, 64 GB ve 128 GB modelleri de seçenekler arasında yer alıyor. Alüminyum malzemeden üretilen Redmi Pro’da 5.5 inç OLED ekran ve 1080p çözünürlük bulunuyor. Tüm bu özelliklere ek olarak parmak izi sensörünün de bulunduğunun altını çizelim.

xiaomi-redmi-pro
En Önemli Kavram: “Batarya”

Bir akıllı telefonu satın alırken, her zaman söylediğimizi tekrar etme zorunluluğunu kendimizde hissediyoruz. Aynı şekilde Xiaomin Redmi Pro modelinde de 4050 mAh batarya bulunuyor. Normalde piyasada pek çok akıllı telefonda “işte efsane teknik özellikler, mükemmel kamera, uçan tasarım” gibi pek çok yakıştırma yapıyorlar. Fakat en önemli kavram olan bataryaya 2000 mAh gibi komik rakamlar koyarak insanları Ferrari görünümlü Şahin‘e bindiriyor.

Bu tip bir akıllı telefon satın aldığınız zaman maksimum 8 veya 10 saatlik kullanım sonrasında tekrardan şarja bağımlı oluyorsunuz. Ancak şu önemli noktanın altını çizelim: Her zaman 4000 mAh bataryalı telefon 2000 mAh bataryalı telefondan daha iyi anlamına gelmez. Kullanılan batarya tipi ve malzeme yapısı bataryanın kalitesini ortaya çıkartmaktadır. Şuanda piyasada en çok kullanılan ve verim alınan Lityum Pro modeller bulunuyor.

Redmi Pro Fiyatı ve Çıkış Tarihi

Hızlı şarj teknolojisi ve USB-C bağlantı tipini de ekledikten sonra Redmi Pro‘nun 6 Ağustos tarihinde piyasaya çıkacağını belirtebiliriz. Şuanda 3 GB/32 GB versiyonu 225 dolardan, 3 GB/64 GB modeli 245 dolardan ve 4 GB/128 GB modeli 299 dolardan satılacak. Cihazın henüz Türkiye’ye gelip gelmeyeceği belli değil. Ayrıca Xiaomi Redmi Pro‘nun tüm teknik  özelliklerini aşağıdaki tablodan inceleyebilirsiniz.

xiaomi-redmi-pro-3
Xiaomi Redmi Pro Teknik Özellikler

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler