Pazar, Eylül 8, 2024

Xiaomi’den 150 TL’lik Telefon: Xiaomi Qin!

Paylaş

Xiaomi yepyeni bir modelle daha piyasaya çıkış yapacak. İşte 30 Dolar fiyat etiketine sahip Xiaomi Qin!

Çinli telefon üreticisi Xiaomi, yeni bir model üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Xiaomi düşük bütçeli cihazlar üretmek için yola çıktığında böyle bir model üreteceğini düşünmemiştir. Ancak yakın bir tarihte 30 Dolar (bugünki kur ile 150 TL) fiyat etiketine sahip bir Xiaomi modeli gelecek.

Çin hanedanlığından gelen adıyla Xiaomi Qin, günümüzdeki telefon modellerine hiç benzemiyor. Tuşlu bir yapı tercih eden Xiaomi, cihaz üzerinde 2.8 inç büyüklüğünde bir ekran taşıyor. Altında ise tuş takımı yer alıyor.

xiaomi qin 1 - PC Hocası

İçerisinde bulunan MediaTek MT6260A yonga setinden gücünü alan Xiaomi Qin, içerisinde 8MB Ram bellek taşıyor. Depolaması ise sadece 16MB. 1.480 mAh’lik bataryasından elektriksel gücünü alan Qin hakkında 1 şarj ile 15 gün kullanılabildiği söyleniliyor.

Cihaz Nucleus adı verilen bir işletim sistemi kullanıyor. Yine cihazda Wi-fi ve Bluetooth 4.2 gibi özelliklerde yer almakta.

BENZER:  Redmi K70 Sır Perdesi Aralandı!

Bir Üst Modeli: Xiaomi Qin 1!

Qin 1 modeli içerisinde Spreadtrum SC9820 yonga setini barındırıyor. Yani 1.2 GHz hızında çalışan iki Cortex-A53 çekirdekli bir işlemci yer alıyor. Yine gücünü 256MB Ram ile destekliyor. Depolama alanı ise 512MB.

xiaomi qin 2 - PC Hocası

Yine bu cihazda da aynı tasarım kullanılıyor. Her iki modelde de kulaklık ve kamera mevcut değil ancak çift SIM kart desteği mevcut. Renk seçenekleri arasında da sadece siyah ve beyaz mevcut.

Eğer aile büyüklerinize bir telefon almak istiyorsanız Xiaomi’nin yeni modelleri iyi bir tercih olabilir. Böylece televizyondaki dolandırıcılarada paranızı kaptırmamış olursunuz. Xiaomi’nin yeni modeli Qin yakın bir tarihte 30 Dolar fiyat etiketi ile satışa sunulacak. Eğer böyle bir telefona ihtiyacınız varsa kaçırmayın…

silkroadgaminggentr
İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Popüler Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler