Cuma, Nisan 26, 2024

Xiaomi’den Yeni Bir Katlanabilir Telefon Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Katlanabilir telefon pazarının, Apple gibi büyük oyuncuların katlanabilir kervana katılmasıyla önümüzdeki yıllarda kalabalıklaşması bekleniyor. Apple’ın yanı sıra Çinli teknoloji devleri OPPO, Xiaomi, ilk katlanabilir akıllı telefonlarını yapma şansını deneyecek. Her iki şirket de birden fazla patent başvurusunda bulunarak yeni bitmiş ürünün neye benzeyebileceğine dair bir fikir verdi.

Son zamanlarda Xiaomi, katlanabilir akıllı telefonu için başka bir patent başvurusunda bulundu. Ve telefon üreticisi, önceki patentli katlanabilir telefonunun aksine devrim niteliğinde bir şey denememiş olsa da, en sonuncusu açılır özçekim kamerası içeriyor. Patent tasarımı, bu yıl Eylül ayında Lahey Uluslararası Tasarım Sistemi’ne başvurdu ve 20 Kasım’da yayınlandı.

xiaomi smartphone
Xiaomi'den Yeni Bir Katlanabilir Telefon Geliyor 2

Patentli katlanabilir akıllı telefon, birinci nesil Galaxy Fold gibi küçük bir kapak ekranına sahiptir. Daha önce de belirtildiği gibi, Xiaomi’nin patenti, bir çentik tasarımı veya delik değil, açılır bir özçekim kamerası içeriyor. Cihazın arkasında, sol üst köşeye yerleştirilmiş üç kamera görüyoruz, ancak patentli cihazın kamera yapılandırmasıyla ilgili ayrıntılara sahip değiliz. Diğer özellikler arasında USB-C, hem üstte hem de altta mikrofon, ses kontrol düğmesi ve açma / kapama düğmesi bulunuyorr.

Xiaomi’nin yaklaşmakta olan katlanabilir akıllı telefonu için bu tasarımı benimseyip benimsemeyeceğini bilmiyoruz, ancak eğer öyleyse, Samsung’un Galaxy Z Fold 3’ü inovasyon söz konusu olduğunda Xiaomi’ye göre bir üstünlüğe sahip olacak, bunun nedeni de eski modelin ikincisinden farklı olarak, ekran altı selfie kamerası içerecek olması. Cihazın tam halinin bu olacağını söylemek imkansız çünkü kendisi halen bir patent aşamasında.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler