Cumartesi, Nisan 20, 2024

Yakın Zamanda Windows 11 Gelebilir!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Microsoft’un Windows 10’un yeni bir sürümünü duyurmayı planladığı ve şirketin Windows 10X veya büyük Sun Valley yükseltmesini “yeni Windows” olarak pazarlamayı düşünebileceği bildiriliyor. Çıkış tarihi hala belirsiz, ancak duyuru veya teaser en az Nisan 2021’e kadar beklenmiyor.

Ekim 2020’de, ortaya çıkan bir rapor, Windows 10’un 2021’de büyük bir yenilenme sürecine girdiğini ve yeni arayüzün kod adının “Sun Valley” olduğunu ileri sürdü. Microsoft, Windows 10 Sun Valley güncellemesine ek olarak, işletim sistemini 2021 Baharında kullanıma sunma hedefiyle Windows 10X sürümünü de duyurmayı planlıyor.

149591 laptops news microsofts stripped down windows will be called windows 10x image1 xmutj6ivlo
Yakın Zamanda Windows 11 Gelebilir! 2

Kaynaklara göre, Microsoft şimdi Nisan ve Mayıs aylarında bir “Windows için Yenilikler” etkinliği veya Build 2021 geliştirici konferansında “Windows için Yenilikler” oturumu planlıyor. Bu etkinliğin Mart ayı sonunda yapılması planlanan “Oyun için yenilikler” etkinliğinden sonra gerçekleşmesi bekleniyor.

Diğer raporlar ayrıca Microsoft’un yakında Sun Valley güncellemesi veya Windows 10X olabilecek “Yeni Windows” u duyurabileceğini de belirtti. “Yeni Windows” terimi, Windows’un tamamen yeni bir sürümü değil, pazarlama içindir.

Yeni Windows

Windows 10 Sun Valley güncellemesinin veya “The New Windows” un Başlat Menüsü ve İşlem Merkezi gibi şeyler için arayüzü yenileyeceğine inanılıyor ve Microsoft ayrıca Başlat Menüsü için yeni bir isteğe bağlı düzeni test ediyor.

Oldukça uzun bir süredir gecikmiş olan Dosya Gezgini, Sun Valley güncellemesinde de iyileştirmeler alacak. Raporlar, Microsoft’un hem modern hem de eski bileşenler için “gerçek” bir karanlık mod deneyimi üzerinde çalıştığını öne sürüyor, bu da Dosya Gezgini’nin yeni bir karanlık kullanıcı arabirimi alacağı anlamına geliyor.

Çok sayıda sızıntıya ve çeşitli raporlara rağmen, bu ayrıntıların hiçbir şekilde resmi olmadığını unutmamak gerekir.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İçindekiler

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler