Cumartesi, Nisan 20, 2024

Yeni AMD Ryzen ekosistemi kullanıcılara neler sunuyor ?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Merakla beklediğimiz yeni AMD Ryzen işlemciler hakkında detaylar gelmeye devam ediyor. AMD‘nin yeni ekosistemine dahil edilen Ryzen işlemciler yüksek performanslı masaüstü ailesi ile çok yakında karşımızda olacak. Ancak bunun öncesinde Ryzen işlemciler ile uyumlu olarak çalışacak olan AM4 soketli anakartlar da tanıtıldı.

CES 2017 etkinliğinde yeni detaylar gelmeye devam ediyor. Üçüncü parti CPU soğutucu tasarımlarının bulunduğu alan büyük ilgi ile karşılanırken, PC OEM üreticilerinin geliştirdiği AMD Ryzen tabanlı sistemler yakında lansmanda aramıza katılacak. Peki bu yeni ekosistemde bizleri neler bekliyor olacak ?

amd ryzen am4 soket
AMD yeni işlemciler için Asrock, Asus, Biostar, MSI ve Gigabyte firmaları ile anlaşmış durumda. İki masaüstü Ryzen yonga seti olan X370 ve X300 üzerine inşaa edilen yeni anakartlar merakla bekleniyor. Overclock (Hız aşırtma) ve çift ekran kartı (Crossfire) desteği sunan X370 yonga seti temelli bu anakartlar yüksek performansının yanı sıra üstün I/O bağlantıları ile geliyor.

X300 ise mini-ITX küçük form faktörlü performans sistemlerinin içerisine entegre edilecek. Açıkçası testlerini merakla beklediğimiz AMD Ryzen serisi işlemciler bu sene ortalığı fena karıştıracak gibi..

Her iki kartın teknik özellikleri şu şekilde olacak:

❱ Çift kanallı DDR4 bellek

❱ M.2 SATA desteği

❱ USB 3.1 Gen 1 ve Gen 2 desteği

❱ NVMe

❱ PCIe 3.0
asrock x370 anakart
CES 2017 etkinliğinde sergilenen anakart modelleri ise şu şekilde oldu:

❱ ASRock X370 Taichi

❱ ASRock X370 Gaming K4

❱ ASRock AB350 Gaming K4

❱ ASRock A320M Pro4

❱ Asus B350M-C

❱ Biostar X370 GT7

❱ Biostar X350 GT5

❱ Biostar X350 GT3

❱ Gigabyte GA-AX370 Gaming K5

❱ Gigabyte GA-AX370 Gaming 5

❱ Gigabyte AB350 Gaming 3

❱ Gigabyte A320M-HD3

❱ MSI A320M Pro-VD

❱ MSI X370 Xpower Gaming Titanium

❱ MSI B350 Tomahawk

❱ MSI B350M Mortar

gigabyte x350 anakart
AMD Ryzen işlemci temelli yeni PC’ler yenilikçi ve rekabeti geliştirme amacı taşıdığı gibi, Cyperpower, Maingear ve Origin gibi özel bilgisayar tasarımcıları AMD Ryzen işlemcileri baz alarak mükemmel sistemler tasarladı. Özel sıvı soğutmalı tasarımlardan daha rafine pratik çözümlere kadar CES 2017 kapsamında sergilenmeye devam ediyor.

Aynı zamanda yeni 3.parti soğutma çözümleri ile de sessiz ve etkin çözümlere odaklanılmış. Mesela hız aşırtmak isteyen bilgisayar tutkunlarına özel AMD 15 en iyi soğutma ünitesi de etkinlikte duyuruldu. AM4 uyumlu ürünlere yönelik ultra sessiz hava soğutma sistemi için de Noctua NH-D15 ve NH-U12S duyuruldu.

AMD Ryzen işlemci tabanlı bilgisayarlar, AM4 anakartlar ve soğutucular 2017 yılının ilk çeyreğinde pazarda olacak. Yani Şubat – Mart ve Nisan aylarında büyük sürprizleri yaşayabiliriz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler