Cuma, Nisan 26, 2024

Yeni Çıkacak Olan iPhone Modellerinin Fiyatı Ne Kadar Olacak?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yeni çıkacak iPhone modellerinin fiyatları TrendForce tarafından yayınlandı. 2018 model iPhone’ların arasından 2 tanesi Apple Pencil‘a destek de verecek. Peki yeni çıkacak olan iPhone’ların fiyatları ne kadar olacak?

Son zamanlarda ülkemizde dolar kurunun yükselmesinin ardından Apple Türkiye’de ciddi bir artışa gitti. Ardından Türkiye’de binlerce kullanıcı Apple’ı boykot etmeye başladı. 

Yeni çıkacak olan iPhone modelleri, 6.5 ve 5.8 inçlik OLED ekranlı modeller ve bir adet uygun fiyatlı 6.1 inç LCD ekranlı model olarak konuşuluyor. Geçen yıla göre, üç yeni iPhone’un hepsi aynı tasarıma sahip olacak. En üstte yine Face ID ve çentik yer alacak. OLED ekranlı hariç yeni modellerin Apple Pencil’a destek vermesi planlanıyor.

fft16 mf12135066

LCD modeli, Face ID ve çift SIM desteğine sahip olabilir. Bu iPhone X tasarımını orijinal modelden çok daha uygun hale getirecek ve 699 dolarlık fiyat etiketiyle gelecek. Premium OLED 2018 iPhone’lar 4GB’a kadar bellek ile ekstra RAM’e sahip olacak. Plus modelinin belirli pazarlarda çift SIM desteği sağlaması da bekleniyor. Fiyatlandırma, daha küçük model için 899  ila 949 dolar arasında olacak. Plus sürümü ise yaklaşık 1.000 dolardan satışa çıkabilir.

TrendForce’un raporları bu kadar. Raporlar henüz yeni çıkacak olan iPhone’ların kameralarını ele almış değil. Önceki raporlara bakacak olursak, LCD iPhone’un tek lensli ana kamera içereceğini ve OLED sürümlerinin orijinal iPhone X gibi çift objektifli kameraya sahip olacağını belirtiyordu.

Olayı şöyle özetlemek doğru olur. Yeni çıkacak olan iPhone Modelleri LCD ve OLED ekranlara göre fiyatları fark edecek. Yaklaşık 699 ila 1200 dolar arasında fiyatları olacağı tahmin ediliyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler