Perşembe, Mart 28, 2024

Yeni Mekanik Switchler geliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Oyuncu klavyesi dendiği zaman aklınıza gelen belli başlı üreticiler var. Cherry ve Kailh Razer ve Motospeed gibi birçok oyuncu ekipmanı üreten firma Kailh switch kullanıyor genelde. Eskiden ağırlıklı olarak Black switchler kullanılırdı. Cherry, Kailh yeni switchler çıkardı bu switch tipleri seslerine tepkimeye geçme sürelerine göre yeni renkler aldı. Şimdi ise yeni bir dönem başlıyor. Yeni Kailh hız switchleri bu switchler daha uzun ömürler sunuyor. Kaihua Kailh hız Switchleri aynı zamanda yeni renkler aldı. Bu renkler arasında Altın, Gümüş, Bakır ve copper bulunuyor.

Cherry’e Göre Daha Hızlı

Bu yeni çıkan 8 farklı anahtar henüz daha geliştirilmedi. Dört tanesi ” hızlı” anahtarlar dört tanesi de su geçirmez ve toz geçirmez olacak şekilde tasarlandı. Özensiz oyuncular için kullanışlı, ancak endüstriyel ortamlar içinde çok yararı olacağını aşikar.

 kailh 2

 

kailh1

 

kailh3

 

kailh4Hız anahtarları

Standart Cherry anahtarlarına göre daha kısa mesafe de tepkimek için tasarlanmış anahtarlar. Standart Cherry ve Kailh anahtarları 2mm civarında harekete ve 4mm’lik  hareketlere sahipken yeni çıkan Kailh speed switch’ler (1.2 ila 1.5mm) harekete geçer ve daha sığ bir hareket sunar.

Kaihua’nın yeni anahtarlarından ikisi dokunsal ve tıknaz, birisi doğrusal, biride dokunmatik. Ahantarlar 3,5 mm’lik toplam hareket mesafesine sahip.

anahtarlar

Bu video yeni mekanik anahtarların seslerini bizlere en net şekilde gösteriyor.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler