Perşembe, Mart 28, 2024

Yeni Nesil Intel Core i7-7700 Toplamda 6.7 GHz Hıza Ulaştı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Intel firmasının yeni amiral işlemcisi olan 7.nesil Intel Core i7-7700 sıvı nitrojen ile yapılan Overclock sonucunda tam 6.7 GHz hıza ulaştı. Şimdiye kadar en yüksek hız aşırtma rekoruna ulaşan Intel’in yeni işlemcisi alıcıları şimdiden heyecanlandırmaya yetti.

“Gövde Gösterisi Diyebiliriz”

Hız aşırtma olarak geçen Overclock‘u bilmeyenlere ufak bir özet geçelim: Overclock en basit tanımı ile işlemci, ekran kartı veya RAM gibi bileşenleri oldukları hızdan çok daha üstüne çekerek çalıştırma anlamına gelmektedir. Yani bir işlemcinin normal hız değeri 4.2 GHz ise, OC atarak 4.6 veya 4.8 GHz hızlarına ulaştırabilmek mümkün.

Intel’in de yeni serisi Kaby Lake platformu için masaüstü işlemcileri başarılı değerlere ulaşmaya devam ediyor. Maksimum limitleri zorlayarak ve üstüne sıvı nitrojen ile yapılan hız aşırma sayesinde müthiş bir rakama ulaşıldı.

Kullanılan sistemde ASRock‘ın Kaby Lake destekli son sürüm BIOS’lu Z170M OC Formula Anakart’ın yanı sıra Galaxy Hof DDR4 bellekler tercih edilmiş. Bir de Intel Core i7-7700 takılarak sıvı nitrojenin damarlarda dolaşılması sağlanmış.

intel-core-i7-7700-overclock
Sıvı Nitrojenin Gücü

Sıvı nitrojen tamamen soğutma amaçlı olup, normal stok fan kullanılsaydı bu rakamlara ulaşmaları imkansızdı. i7-7700K işlemcisi x67 çarpanı ile saat hızı 6.7 GHz hıza ulaştırılarak müthiş bir rakam elde edilmiş oldu. 14 Nm FinFet teknolojisi kullanılan işlemcinin normal saat hızı ise 4.20 GHz olarak belirlenmiş. Turbo Boost kullanarak maksimum 4.50 GHz’ye çekebiliyorsunuz. Aradaki farkı görebiliyor musunuz ? Tam 2.2 GHz saat hızı daha yukarıya çekilmiş durumda.

intel-core-i7-7700-overclock-002
8 MB L3 cache belleğe sahip olan Intel’in yeni nesil işlemcisi aynı zamanda 91W güç tüketimi sağlıyor. İşlemcinin piyasaya çıkış tarihi 2017 Ocak-Şubat ayı olarak gösterildiği gibi, piyasa satış fiyatı 360 ile 380 dolar arasında olacak.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

3 YORUMLAR

    • Tabii ki, sonuçta bu hız testleri kullanıcılara işlemcinin gücünü gösterip satın alabilmelerini sağlamak için ufak cezbedici oyunlar 🙂

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler