Cuma, Nisan 26, 2024

Yeni Nesil Kablosuz Süpürge Redroad V17!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Elektrikli süpürge teknolojileri çok hızlı değişmeye başladı. Ev yaşamını kolaylaştırmak adına yeni teknoloji cihazların yaygınlaşmaya başladığını görüyoruz. Redroad V17 kablosuz süpürge de bu değişime örnek verebileceğimiz ürünlerden biri.

Yakın zamanda ülkemizde de satışa çıkması beklenen kablosuz süpürge, bir nevi elektrikli süpürge teknolojisinin ne boyuta geldiğini özetliyor diyebiliriz. Dilerseniz yeni nesil olduğu söylenen kablosuz süpürgenin özelliklerine bir bakalım ve bu alanda ne kadar ileri gidildiğini değerlendirelim.

Cihazın İstediğiniz Özelliğine Aşağıdaki Linklerden Ulaşabilirsiniz

  1. Çok Yönlü Hareketli Fırça
  2. Redroad V17 Emiş Gücü Performansı Nasıl?
  3. V17 HEPA Filtre Sistemi Nasıl?
  4. V17 Ne Kadar Ses Yapıyor?
  5. V17 Kontrol Ekranı
  6. V17 Pil Durumu Nasıl?
  7. Redroad V17 Temizliği Nasıl Yapılıyor?
  8. V17 Ergonomik Yapı ve Kullanılabilirlik
  9. Redroad V17 Kutu İçeriği

Redroad V17 Özellikleri ve Önemli Detaylar

Markanın söylemine göre yeni kablosuz süpürge alanında amiral gemisi bir cihaz. Hem teknolojik yönü açısından yapılan geliştirmeler hem de ergonomik yapısının, süpürgeyi amiral gemisi sınıfı ürünler arasına taşıdığı söyleniyor.

Tabii ki bu değerlendirme doğru mu değil mi anlamamız için özelliklere biraz daha yakından bakmamız lazım. Zaman kaybetmeden yeni nesil kablosuz süpürge nasıl teknolojileri  barındırıyor ona geçelim.

Redroad V17

Çok Yönlü Hareketli Fırça

Bölüm bölüm özellikleri inceleyerek gidelim. Süpürgenin ana amacı temizlik yapmak. Ne teknoloji kullanırsanız kullanın, bu ana amaç ön planda olmalı ve süpürgenin temizlik performansı isteneni vermeli. Redroad V17 temizlik performansı konusunda isteneni yakalamak için başta fırça bölümüne önem vermiş gibi duruyor.

Süpürgede çift motorlu rulo fırça öne çıkıyor. 360 derece tekerlekli yapısı ile kolay hareket edebilen fırça bölümü, evde her alana ulaşmanız adına önemli. Yani hareket kabiliyeti yüksek.

Hareket kabiliyeti işin bir tarafı. Diğer tarafı ise fırça olarak tanımladığımız başlıkların nitelikleri. Farklı yüzeylerde rahat temizlik yapabilmek adına başlık kısmında da farklı tercihler sunulmuş. Süpürgeyle beraber toplamda 4 ayrı çubuk geliyor.

İki zemin çubuğu ile iki halı çubuğu var ve bunlar farklı kombinasyonlarda kullanılabiliyor. İki çubuk bağımsız olarak yerleştiriliyor ve dediğimiz gibi farklı kombinasyonlarla, yüzeye göre seçim yapmak mümkün oluyor.

Bu kısımda bir örnek vermek istersek, diyelim temizleyeceğiniz yüzey halı ve sert zeminden oluşuyor. O zaman bir halı fırçası bir de sert zemin fırçası kullanılabilir. İkili kombinasyon yapılabilir.

Fırça Kısmında Notlar

  • 4 fırça çubuğu var. Bunlardan ikisi zemin ikisi halı için
  • Fırçalar çıkarılabilir ve temizlenebilir
  • Elastik de montaj özelliği sayesinde başlıklar kolay sökülüp takılıyor.

Redroad V17

Redroad V17 Emiş Gücü Performansı Nasıl?

Şimdi birinci kısım temizliği yapacak yüzey kısmı. Buna önem verdik ve detayları paylaştık. Ama sonuçta bu bir süpürge. Dediğimiz gibi temizlik performansının iyi olması önemli. Bunun için emiş gücüne ve motor performansına da ayrıca bakmak lazım.

Redroad V17, bu noktada maglev fırçasız motor kullanıyor. 120.000 rpm değerine sahip olan birinci sınıf motor, özel bir hava kanalı tasarımı ile desteklenmiş. Yani daha iyi emiş gücü için hava kanallarıyla yüksek performanslı bir motorun optimizasyonunu görüyoruz.

Bu yapıda Redroad V17, 155AW değerine kadar emiş gücü sunmakta. Nominal güç olarak bakacak olursak 450W değerini gördüğümüz kablosuz süpürge, vakum gücü konusunda da 26.500pa vakum gücüyle karşımıza çıkıyor.

Tabii ki bunu şöyle değerlendirmek gerekiyor, kağıt üzerindeki veriler tamam ama son kullanıcılar için yani evdeki temizlik için bu değerler yeterli mi? Standartlara baktığımızda hem emiş gücü hem de vakum gücü gayet iyi gözüküyor. Ev kullanıcıları için fazlasıyla yeterli olacaktır.

Redroad V17 Emiş Gücü Notları

  • 120.000 rpm dijital maglev fırçasız motor
  • Optimize hava kanalı tasarımı
  • 450W nominal güç
  • 26.500pa vakum gücü
  • 155AW emiş gücü

Emiş gücünü de ele aldığımıza göre, artık filtre kısmından da söz edebiliriz.

Redroad V17

Redroad V17 HEPA Filtre Sistemi Nasıl?

Dikey formda süpürgeler için en önemli noktalardan birisi, dışarıya verdiği havanın temizlenmesi. Sonuçta bu süpürge toz çekiyor ve gerekli filtreler kullanılmazsa, hava çıkışı süpürgeyi kullanan kişileri rahatsız edebiliyor. Redroad V17 kablosuz süpürge modelinde bu sorunu çözmek için çift filtre yapısı olduğunu görüyoruz.

Mandala 3.0 filtre sistemi ile iki taraflı bir filtreleme söz konusu. H12 HEPA giriş filtresi, 12 konili toz ayırma sistemi ile motora herhangi bir partikül gitmesini engelliyor.

Burada çıkış kısmında kullanılan aktif kömürlü H13 HEPA filtre ise dışarı çıkan havanın tamamen temizlenmesini sağlıyor ki başta söylediğimiz gibi önemli bir etken. Özellikle süpürgeyi kullananlar için, temizlik sırasında yaşanacak olumsuz etkilerin önüne geçilmesi amaçlanmış.

Redroad V17 2

Markanın söylediğine göre astımı olanların bile korunduğu bir filtreleme sisteminden söz ediyoruz. Öyle ki bu filtreler;

  • Küf,
  • Polen,
  • Toz akarlar,
  • Evcil hayvanların tüyleri gibi 0.1 mikronlu ince partiküllerin %99.97’sini hapsedebiliyor. Yani en genel anlamda toz ve benzeri partikülleri neredeyse tamamen yakalıyor.

Bu arada kullanılan HEPA filtreler için kapak değişikliği yapılabildiğini de ekleyelim. Çok sayıda renk desteği sunuluyor ve kullandığınız süpürgenizi zevkinize göre renklendirebiliyorsunuz.

Redroad V17 Filtre Sistemi Notları

  • Giriş kısmında H12 HEPA filtre
  • Çıkış kısmında H13 HEPA filtre
  • %99.97 toz ve partikül yakalama

Şimdi başlık kısmından söz ettik. Emiş gücü konusunda detayları verdik. Filtre sistemi hakkında detayları verdik. Aslında Redroad V17 özellikleri tamamlanmış gibi duruyor. Ama hem dikkat çekici küçük detaylar var hem de süpürgenin teknolojik yönü konusunda bahsedeceklerimiz var. O zaman devam edelim. 🙂

Redroad V17

Redroad V17 Ne Kadar Ses Yapıyor?  

Son dönemde piyasaya sunulan süpürgelerde bir detay var. Dikkat ederseniz emiş gücü kısmında motorun yüksek kapasiteli bir motor olduğunu söyledik. Emiş gücünün artması, süpürgenin sesinin de artmasına neden olabilir.

Dediğimiz gibi süpürgelerde artık daha güçlü motorlar var ve haliyle ses daha rahatsız edici olabiliyor. Redroad V17 için sesi minimalize etme adına da birkaç bir şey düşünülmüş.

Motor seçiminden başlayarak, sesi azaltma konusunda bazı önemli düzenlemeler yapılmış diyebiliriz. Peki nasıl bir çözüm sunulmuş? 9 aşamalı bir çözüm karşımıza çıkıyor. Bunlar;

  • 1.Söylediğimiz gibi maglev fırçasız motor seçilerek zaten sürtünme ve gürültüyü azaltmak adına ilk adım atılmış.
  • 2.Mandala polimer pamuk kullanılmış ve sesi bir miktar emilmesi sağlanmış
  • 3.Üst çıkış sistemiyle beraber hava gürültüsü de azaltılmış
  • 4.Yine motor kısmında maglev motor seçiminden yana bir artı var. Bu seçimle beraber rezonans ile ortaya çıkan ses en aza indirilmiş.
  • 5.Sesin en büyük kaynaklarından biri olan hava kanalları için düzenleme yapılmış. Optimize hava kanalları, daha düşük ses verecek şekilde tasarlanmış.
  • 6.Tüm parçalar arasında sürtünmeden kaynaklı olan gürültüyü kesmek adına özel bir montaj kullanılmış.
  • 7.Yüksek perdeli motor sesini dışarı verirken işitme aralığına göre bir değiştirme yapılmış.
  • 8.Rotor gürültüsü düzenlenmiş
  • 9.Çıkış kanal tasarımında da yine yüksek sesi engelleyecek bir yapı benimsenmiş.

Tamam bu 9 aşamayı dilimizin döndüğü kadar anlattık. Ama sizin gibi biz de son kullanıcı olarak işin özünde ortaya çıkana bakıyoruz.

Tüm bu sistem cihazı ne kadar sessiz hale getiriyor o önemli. Orada da şöyle bir şey var, kullanılan bu teknoloji ve optimizasyonlar sayesinde Redroad V17’nin sesi 60 dB seviyesine kadar indirilmiş.

Bu da bir süpürge için sessiz çalışma demek. Sonuçta hepimiz biliyoruz ki “elekrikli süpürge” gürültüsüyle ün kazanmış ev aletlerinden. 🙂 Gürültünün bu seviyelere indirilmesi güzel diyebilirim.

Ses Notları

  • 60 dB ses seviyesi

Redroad V17

Redroad V17 Kontrol Ekranı

Süpürge bu kısımda teknolojisini biraz ön plana çıkarıyor. Arka bölümde kullanıcıların kolay kontrol edebileceği bir panel yer almakta. OLED renkli ekrandan oluşan bu panel, 13 ayrı dili destekliyor ve süpürge hakkında bilgileri görüntülüyor. Yine tetik kısmı da burada. Ayrıca süpürgenin 3 modu var.

  • Eko
  • Med
  • Turbo

Modlarını buradan görebiliyorsunuz. Ek olarak ekran size farklı bilgiler de sunuyor.

  • Pilin anlık durumu,
  • Karşılaşılan hatalar için uyarılar
  • Hazne dolu uyarıları
  • Parça değiştirme için hatırlatma

Gibi bilgileri de bu ekran üzerinden alıyorsunuz. Kullanımı rahat gibi gözüküyor ama tabii ki bunu uzun kullanımlarda test etmek lazım.

Redroad V17

Redroad V17 Pil Durumu Nasıl?

Ekran kısmında pil uyarısından söz ettiğimiz için hemen pile geçeyim dedim. Cihaz şarjlı kullanılabilen kablosuz bir süpürge. Haliyle kullanılan pil önemli. Ne kadar süre temizlik yapabileceğiniz biraz pile bağlı. Redroad V17 içerisinde tüm testleri yapılmış 7 hücreli 2500 mAh değerinde bir batarya kullanılıyor.

Lityum iyon batarya çıkarılabilir formda. Burası da önemli. Çünkü şöyle bir şey var, kablosuz süpürgelerde dahili pil kullanılması durumlarında eğer pil arızalanırsa, bu pilin değişmesi biraz daha zor ve masraflı oluyor.

Ama çıkarılabilir pillerde, direkt pili çıkar farklı batarya kullan gibi bir durum oluşuyor ve bana göre bu artı bir nokta.

Onun dışında pilin çok ağır olmadığını da ekleyelim. Ama en çok merak edilen tabii ki kullanım ömrü. Tek şarj ile 60 dakika kullanım sunuluyor. Bu süre modlara göre değişiyor.

Sürekli Turbo modunda çalışması, sürenin kısalmasına neden olur. Ortalama tek seferde 200 metrekare alanın temizlendiği söylenmekte. Dediğimiz gibi bu biraz kullanıma bağlı.

Redroad V17

Redroad V17 Pil Notları

  • 2.500 mAh 7 hücreli pil
  • Duvara montajda şarj ya da kablo ile direkt şarj
  • Tek seferde 60 dakikaya kadar kullanım
  • Çıkarılabilir pil
  • 3.5 saat içerisinde şarj
  • Kalan şarj süresi için hesaplama yapılıyor ve ekranda bilgi veriliyor.

Redroad V17

Redroad V17 Temizliği Nasıl Yapılıyor? Kolay mı?

Bir temizlik ürününün temizliği biraz böyle tezat kavramlar gibi geliyor ama çok önemli olan detaylardan birisi. Filtreler, toz haznesi, başlıklar sürekli kirlenecek. Cihazı temizlemek ve bakımlarını yapmak, uzun süreli kullanım için de önemli. Redroad V17 kolay temizlenebilir bir süpürge olarak tasarlanmış. Şöyle ki süpürgede 3 aşamalı bir temizlik olduğunu söyleyebiliriz.

  • 1.Başlıklar: Çok kolay çıkarılabiliyor ve kolayca temizlenebiliyor.
  • 2.Toz Hanesi: Tek bir tuşa basıyorsunuz ve atık kutusu açılıyor. Temizlemeniz oldukça kolay. Bu kısımda fırça da sunulmuş. Haznenin içerisini daha iyi temizlemeniz için. Hazne yıkanabiliyor.
  • 3.Filtrelerin Temizliği: Filtreler çıkarılıp temizlenebiliyor. Yıkanabildiği de söylenmiş.

Redroad V17 Cihaz Temizliği için Notlar

  • 600 ml toz haznesi
  • Çıkarılabilir ve yıkanabilir alanlar.

Redroad V17

Redroad V17 Ergonomik Yapı ve Kullanılabilirlik

Genel yapı ve ergonomiyi sona bıraktık. Neden sona bıraktık çünkü cihazı nerede nasıl kullanabileceğiniz konusunda birkaç ufak bilgi vereceğiz. Farklı kullanımlar ve farklı alanların temizlenmesi için değişik başlıklara yer verilmiş.

  • İnce Uç: Özellikle koltuk kenarları ve araç içi gibi alanları temizlerken kullanabileceğiniz bu başlık, LED’li ve ışıklandırma sayesinde detayları görmenizi sağlıyor.
  • Ana Fırça: Yine aydınlatmalı bu kısım başta bahsettiğimiz, çift motorlu rulo fırçalı kısım. Halı ve zemin için kullanılabiliyor.
  • Toz Alma Fırçası: Klima, dolap gibi yerlerin tozunu almak adına kullanılabilecek toz alma fırça başlığı.
  • Elektrikli Akar başlık: Yatay ya da koltuk yüzeylerini temizlemek için kullanılacak olan başlık.
  • Geniş Toz Fırçası: Bilgisayar klavyesi gibi detay bölgeleri temizlemek için kullanılıyor.
  • Ek metal tüp: Kör noktaları ve dolap altı gibi kısımların kolayca temizlenmesini sağlayacak olan aksesuar.

Başlıklar için güzel olan kısım, tüm başlıkların kutu içerisinde yer alıyor olması. Bir görselle beraber kutu içeriğini de ekleyelim.

Redroad V17

Redroad V17 Kutu İçeriği

  • Ana motor
  • Duvara montaj aparatı
  • Elektrikli mite temizleme başlığı
  • Çift motorlu rulo fırça
  • Toz hortumu
  • Geniş fırça
  • Alma fırçası
  • Güç adaptörü
  • İnce nozul başlık
  • Hortum
  • Metal uzatma hortumu

Redroad V17

Genel Özellik Tablo

Gerilim: 25.2v
Güç Oranı: 450W
Pil Kapasitesi:2.500 mAh 
Pil Çalışma Süresi:60 dakika
Şarj Süresi: 3.5 saat 
Motor Ağırlığı:1.62 kg
Vakum Gücü:26,500Pa 
Emiş gücü: 155AW
Motor: Fırçasız Motor
Filtre Sistemi: Çift filtreli sistem, 5 katmanlı HEPA filtre
Toz Kapasitesi: 600 ml
Duvara Montaj: Evet

Redroad V17 kablosuz elektrikli süpürge için sona geldik. En başta elektrikli süpürgeler için teknolojinin ne kadar ileri gittiğine vurgu yapmıştık. Biraz da olsa bu alanda teknolojinin ne noktalara ulaşmaya başladığını aktardığımızı umuyorum.

Umarım aklınızda soru işareti bırakacak bir nokta kalmadı. Ama yine de aklınızda soru işareti olan bir nokta kaldıysa ve öğrenmek istediğiniz ek bir detay olursa yorum bölümünden mesajlarınızı bekleriz. Ürün ile alakalı web sitesine ulaşmak için buradaki adresi ziyaret edebilirsiniz 🙂

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

5 YORUMLAR

  1. Dyson markasının da süpürgeleri var çok övüyorlar ama ben bir kaç kere kullanmaya çalıştım deneyim mağazasında çok beğenemedim. Bu ürün nasıl acaba?

  2. Oğulcan bey bikaç zamandır yazılarınızı takip ediyorum anlatım diliniz çok güçlü tebrik ederim daha önce paylaştığınız bir yazınızdaki msi laptobu almıştım çok memnunum, şimdide bu yazıyı gördüm sormak istediğim olaca eşimle dson v11 ae denen bir modele karar verdik onuda çok araştırdım. fiyatı yüksek emin olamadım bu modele sosyal medyada denk geldim baktığımda sizin yazınızı da gördüm özellikleri çok iyi duruyor fakat fiyatı bulamadık acaba fiyatı belli mi bir de dson v11 var sizce hangisi daha iyi

    • Merhaba Tayfun Bey,

      Güzel yorumunuz için teşekkür ederiz. 🙂 Bahsettiğiniz model Dyson V11 Absolute Extra ise evet bu model daha pahalı ama ünlü bir seri. Biraz daha iyi bir süpürge. Bildiğim kadarıyla Pro modeli de var. Ücret konusunda daha aşağı bir şey isterseniz Dyson V10 serisine de bakabilirsiniz. Redroad V17 için ise henüz fiyat bilgisi yok. İyi akşamlar dilerim. 🙂

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler