Perşembe, Nisan 25, 2024

Yeni yerli arama motoru girişimi nasıl olacak ?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bugün Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme bakanı olarak görev yapan Ahmet Arslan yerli arama motoru için yeni bir çalışma başlattıklarını açıkladı. Yeni arama motoru Türkiye için hizmet vereceği gibi, ülkemiz açısından büyük önem taşıdığı vurgusu yapıldı.

Ahmet Arslan katılmış olduğu programda yaptığı açıklamalar ile akıllarda soru işareti bırakırken, domain adının ne olacağı konusunda bilgi vermedi. Fakat hatırlarsanız bundan dört beş sene önce yapılan yerli arama motoru projesi vardı. Proje çok sürmediği gibi, rekabet piyasasına dayanamadığı gerekçesi ile kapatılmıştı.

Ancak Karayolları’nda yaptığı incelemeden sonra Manisa Medya TV’nin düzenlediği “Günün Konuğu” programına katıldı. Burada şu önemli açıklamayı yaptı; “Sadece lokal bir çalışma yaparsanız, dünya ile entegre olmak çok zor olur. İstediğiniz verimi ve sonucu alamayacağınız gibi, bizim kesinlikle bu sektörde ister web tarafında olsun, ister internette yaptığınız işlemler olsun, dünya ile entegrasyona taviz vermeksizin, ancak hem Türkçe karakterlerin kullanılabileceği yazılımlar hem de özellikle yerli bir arama motoru geliştirmemiz ülkemiz açısından çok çok önemli. Bu çalışmaları hızla gerçekleştiriyoruz.” dedi.

arama motoru
Açıkçası yerli bir arama motoru ülkemiz açısından mükemmel olur. Fakat şöyle bir gerçekte var ki; insanlar Google gibi dev bir arama motorundan vazgeçmek istemiyor. Zira öyle bir arama motoru olması gerekiyor ki, yerli olması bir yana algoritması ve çalışma prensibi ile büyüklerle yarışabilmeli. Yoksa yine çok fazla sürmeden yerli arama motoru projesi de rafa kaldırılabilir. Bu yönde atılacak adımları iyi belirlemek gerekiyor.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

2 YORUMLAR

  1. Bizi hep oyalıyorlar. Yemeyiz bunları. Pardus’ta da aynısı oldu. 2004’ten beri var. Pardus kullanan kurum sayısı bir elin parmaklarını zor geçiyor. E-çelebi arama motoru olacak dediler. Yapmadılar. Yerli araba dediler yapmadılar. Yerli uçak dediler yapmadılar. Altay tankı 2014’te seri üretime geçecek dediler. 2016 bitiyor. Geçen gün motor yapan şirket süreyi uzatma başvursunda bulunmuş. Amerika 25*40 lık XM25 ile uğraşırken aklıevveller 7,65*51 kalibrelik MPT-76 yaptık diye seviniyor. Hep kandırma.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler