Perşembe, Nisan 25, 2024

YÖK Açıklama Yaptı – Sınav Süreleri Değişiyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Avrupa’yı, ülkemizi ve hatta dünyayı çemberi içine alan koronavirüs, etkisini yavaş yavaş kaybetmeye başladı. Ülkemizde de vaka sayılarında ciddi bir düşüş var. Yavaş yavaş normalleşme sürecine girdik.

Normalleşme süreci için akşam saatlerinde Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından bazı açıklamalar yapılmıştı. Normalleşme süreci için yapılan açıklamalarda YKS sınavı için tarih verildi.

İlk erteleme ile sınav 25 Temmuz tarihine kadar ötenlenmişti. Fakat yeni açıklamalarda tarih bir kez daha güncellendi. Yeni tarih 27-28 Haziran olarak duyuruldu.

Yeni tarihin duyurulmasının ardından YÖK son dakika açıklaması yaptı ve TYT sınavı için sadece bu seneye mahsus bazı kararlar aldıklarını duyurdu.

YÖK: “Sınav süresi sadece bu senelik uzatılacak”

Son dakika açıklamasına göre TYT sınavında öğrencilere ek süre verilecek. Normal şartlar altında sınavın süresi 135 dakika. Karardan sonra bu süre 30 dakika uzatıldı ve 165 dakikaya çıkarıldı. Tekrar belirtelim ki bu karar sadece bu sene uygulanacak olan karar.

Bir değişiklik olmazsa, önümüzdeki sene yeniden sınav süresi 135 dakikaya indirilecek. Süre konusunda yapılan güncellemenin hemen arkasından bir bilgi daha verelim.

YÖK

Biliyorsunuz sınavında bir baraj puanı bulunuyor. Normalde baraj puanı 180. Fakat olağanüstü bir durum var ve baraj puanları için de güncelleme var. Güncelleme sonrasında yeni baraj puanları 170 olarak belirlendi.

Eğer bir değişiklik olmaz, virüs konusunda yeni bir adım gelmezse ilerleyiş bu şekilde olacak ve sınav böyle yapılacak. Öğrenciler bundan ne kadar memnun olacak göreceğiz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler