Perşembe, Mart 28, 2024

YouTube’a Moderatörlük Sistemi Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

YouTube ekibi bünyesinde yer alan milyonlarca kullanıcıyı ilgilendirecek yeni moderatörlük sistemini devreye sokmaya hazırlanıyor. Bu sistem sayesinde artık YouTuber‘lar kötü yorumları ve küfürleri bir moderatör belirleyerek engelleyebilecek.

Sistem Nasıl İşleyecek ?

Sistem ilk olarak ABD‘de gerçekleştirilmeye başlandığı gibi, büyük kanallarda yorum sıkıntılarının önüne geçebilmek için küfür ve hakaretler artık kolayca engellenebilecek. Örnek vermek gerekirse milyonlarca izlenmiş bir videonuz var. Bu videoda her telden çalan yorumlar olduğu gibi, küfür eden ve küfür etmeye devam eden kişileri engellemek istiyorsunuz. İşte burada yeni moderatörlük sistemi devreye giriyor.

Yönetici tarafından yorumlar arasından bir kişi moderatör olarak belirleneceği gibi, moderatör bu olumsuz yorumları teker teker engelleyecek ve tekrar kötü yorum yapmasının da önüne geçmiş olacak.

Malumunuz YouTube’a dakikada 300 saatlik video yükleniyor. Bu da çok büyük bir platform olduğu için her şeye yetişilemediği anlamını taşıyor. Bir nevi YouTube bu sistem sayesinde üzerindeki yükü atmış olacak.

youtube-moderatorluk-sistemi
4 Kasım tarihinde başlayan sistem çok yakında Türkiye’deki kullanıcıların da kapısını çalacak. YouTube ekibi bu konuda olumsuz yorumların temizlenmesi için profesyonel bir ekip kurmak yerine, YouTube kullanıcılarına güvenerek geri dönüşümü hızlandırmak istiyor.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler