Salı, Nisan 23, 2024

Yurt Dışı Alan Kodu İle Banka Numara Numarası Taklit Ediliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bir banka tarafından bugün cep telefonuma gelen bir sms ile konu ile ilgili araştırma yaptım. Dolandırıcılar banka müşterilerini yurt dışı servislerden kullanarak başka ülkelerin alan kodları ile bankaların numaralarını taklit edebiliyormuş. Banka kullanıcıları olarak bu tuzağa düşmememiz için basit kurallara dikkat etmemiz gerekiyor.


E-Posta ve Telefonlara Dikkat
Hiç bir banka
sizden kişisel bilgilerinizi veya parolanızı asla mail yoluyla veya telefon ile talep etmez. Bu tarz maillere öncelikli olarak dikkat etmek gerekiyor. Dolandırıcılar takip edilmesi daha zor olduğu için en çok kullandıkları yöntem bankaların resmi internet sitelerinin benzerlerini açıp e posta yoluyla kullanıcılarını aldatmaya yönelik olmaktadır. Bu tarz mailleri bankaya bildirerek bir çok kullanıcıyı kurtarabilirsiniz.Bazı virüsler e-posta yoluyla yayılabilmektedir. Göndericisini tanımadığınız veya şüpheli görünen e-postaları okumadan silmelisiniz. Aynı şekilde hiç bir banka sizden telefon üzerinden şifrenizi ve hesap bilgilerinizi talep etmez.Şüphe uyandıran aramalara itibar etmeyerek; para transferi, bilgi paylaşımı gibi taleplerine karşılık vermemeli ve konuyla ilgili hemen bağlı bulunduğunuz bankaya ulaşıp bilgi vermelisiniz.
Özel Bilgilerinizi Gizli Tutmalısınız
Doğum tarihi, kimlik numarası gibi bilgilerinizi talep eden kişilere eğer bankanın kendisi ile görüştüğünüze emin değilseniz vermemelisiniz.  Ayrıca hiç bir banka anne kızlık soy isminin tamamını söylemenizi istemez bu konu da yine temkinli davranmanız sizlerin daha az mağduriyet yaşamanıza olanak sağlayacaktır.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler