Salı, Eylül 10, 2024

Yurt Dışı Alışveriş Limiti Düşürüldü! Yeni Limit ve Vergi Değişiklikleri

Yurt dışı alışveriş limiti 30 Euro'ya düşürüldü. Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre yurt dışından yapılan alışverişlerde vergi oranlarında da değişiklikler var.

Paylaş

Amazon, Aliexpress ve son haftalarda Temu derken, yurt dışından alışveriş yapmaya alıştık. Tabii ki bunda söz konusu platformların sunmuş olduğu fiyat avantajlarının da etkisi var. Son haftalarda ilgi odağı haline gelen Temu’nun bu denli patlamasının da temel nedeni ürünlerin fiyatlarının bir hayli uygun olması. Fakat görünen o ki yurt dışından alışveriş dönemi, tüm bu ilgiye karşın son bulacak. Öyle ki Resmi Gazete üzerinden yayınlanan yeni karara göre yurt dışından alınan ürünlere uygulanan alışveriş limiti düşürüldü. Yurt dışı alıveriş limiti 30 Euro’ya düştü.

Yurt Dışı Alışveriş Limiti Değişti! Limit Düştü

Karara baktığımız zaman yurt dışı hızlı kargo alışveriş limitinin 150 Euro’dan 30 Euro seviyesine düşürüldüğünü görüyoruz. Mevcut uygulamada alışveriş yaptığınız zaman 150 Euro limitini geçtiğiniz zaman, aldığınız ürünlerin gümrükten geçmesi mümkün olmuyordu.

Şimdi bu limit 30 Euro seviyesine kadar düşmüş oldu. 5 katına kadar daha düşük bir limit olması, yurt dışından yapılan alışverişleri doğrudan etkileyecektir.

BENZER:  Yeni Dil Modeli GPT 4 Turbo Duyuruldu! ChatGPT Gelişiyor
Yurt Dışı Alışveriş Limiti Düşürüldü
Yurt Dışı Alışveriş Limiti Düşürüldü
Yurt Dışı Alışveriş Limiti Düşürüldü
Yurt Dışı Alışveriş Limiti 30 Euro’ya Düşürüldü

Vergiler için Yükseltme Kararı

Tek kötü haber limitlerin değişmesi değil. Bunun yanında yurt dışından gelen kargolara uygulanan vergiler için de bir değişiklik söz konusu.

  • Bu değişikliğe göre Avrupa Birliği’nden gelen kargolarda vergi %18 yerine %30 olarak uygulanacak.
  • AB dışındaki ülkelerden gelen kargolarda ise vergi %30 seviyesinden %60 seviyesine çıkarıldı.

Yurt dışı alışveriş limiti düzenlemesine ilişkin yayınlanan kararın görsellerini de hemen yukarı ekliyoruz. Karar sonrası özellikle Çinli alışveriş sitelerine olan ilginin düşeceğini görebiliyoruz. Zira ürün ne kadar uygun fiyatlı olursa olsun, artık çok bir cazibesi kalmayacak. Zaten 30 Euro limiti de geçilemeyecek. Üzerine daha fazla vergi alınmasıyla beraber, pek de fiyat avantajı kalmadı diyebiliriz.

silkroadgaminggentr
Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Popüler Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler