Cuma, Nisan 19, 2024

Zayıf iPhone Satışları İşe Alımları Yavaşlatıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Son iki çeyrekte pahalı cihazları ve pazarları daraltan davalar ile istediği satış grafiğine ulaşamayan Apple, kış tatili sonrası işe alımları yavaşlatmayı düşünüyor.

Bloomberg’de paylaşılan bilgilere göre yazılım devi Apple, özellikle yeni nesil iPhone XS, XS Max ve XR modelleri ile beklediği satış düzeyine ulaşamamış ve azalan talep doğrultusunda üretim bandında kısıtlamalara gitmişti. Henüz altı ay önce dünyanın trilyonluk ilk şirketi olan Apple, son birkaç ayda piyasa değerinde büyük bir kayıp yaşadı ve bu durumun etkileri yavaş yavaş ortaya çıkıyor.

zayıf iphone satışları işe alımları yavaşlatıyor 1

Ortaya çıkan ilk ciddi bilgilerden biri, Apple CEO’su Tim Cook’un ay başında yaptığı toplantıda belirttiği, işe alım süreçlerinde azaltma uygulaması olarak görünüyor. Henüz hangi bölümlerde istihdam sayısı azaltılacağı belli olmasa da, Apple’ın yapay zeka bölümünde herhangi bir kısıtlama olmayacağı belirtiliyor. Ancak yapılan tahminler bu uygulamanın pazarlama tarafında uygulanabileceğini gösteriyor.

İki hafta önce CEO Tim Cook, yatırımcılarına ilk çeyrek kazançlarının beklenenden daha az olacağını mektup ile bildirmişti. Çünkü kullanıcılar, daha ucuz iPhone modellerine yönelerek 1000 dolar bandındaki cihazları tercih etmiyordu. Özellikle 2018 yılında gerçekleştirilen indirimli pil değişimi kampanyası da, kullanıcıların cihaz pillerini yenileyerek aynı şekilde kullanmaya devam ettiğini gösteriyor.

Sizce Apple, fiyat politikasında değişikliğe gitmeli mi?

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

1 Yorum

  1. merhabalar . suanda monıtor arastırıyorum. pc ozellık olarak r5 2600 gtx 1060 x370 anakart vs olarak rgb 2.el bır sıstem mevcut. bunun ıcın bır monıtor bakıyorum. suanda wınsted mıns marka 1ms 180 hz bır kurved cercevesız monıtor buldum ve monıtor ıle ılgılı kesın bır bılgı bulamadım. fıyat olarak 2.700-2850 fıyatı. kullanıcı youmları olmadıgı ıcın ozellık olarak ıyı oldugu ıcın tercıh ettım. vede ılerıye dogru ıkısını bır arada kullanmak ıstıyorum ve ıkı tane almak ıstedım. bu marka ve ya monıtor hakkında bır bılgı lazım. ıse yarar mı dıye. bana e posta olarak yanıtınızı beklıyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler