Cuma, Nisan 26, 2024

1.000 Beygir Gücünde Hummer Kamyonet Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

General Motors, bugün yayınlanan yeni teaser görüntülerine ve videolarına göre, 1000 beygir gücüne sahip olacak ve üç saniyede saatte 0 ila 60 mil arasında gidebilme yeteneğine sahip olacak yeni bir elektrikli kamyon için Hummer etiketini kullanacağını doğruladı. Yeni elektrikli Hummer kamyonet, önümüzdeki Pazar günü bir Super Bowl reklamı sırasında ortaya çıkacak, 20 Mayıs’ta tam olarak açıklanacak. 2021’in sonlarında ise piyasaya sürülecek.

Yeniden dirilen Hummer markası, otomobil üreticisinin seri üretim elektrikli araçlara geçtiği sırada 2,2 milyar dolar sermaye yaptığı GM Detroit-Hamtramck fabrikasında GMC markası altında üretilecek ve satılacak.

General Motors, 2010 yılı itibari ile Hummer’ı emekliye çıkarttıktan on yıl sonra bu Frankenstein hareketini devreye sokuyor. O zamanlar, kutulu dev, mali kriz öncesi fazlalığın sembolü haline gelmişti. Ancak küresel durgunluk vurulduğunda ve yakıt fiyatları yükselmeye başladığında, Hummer satışları düştü ve araç tedarikten kaldırıldı

SUV’lar ve kamyonetler, Hummer üretilmediği ve emisyonlardaki ve yaya ölümlerindeki artışa rağmen, on yıl içinde ABD pazarına giderek daha fazla hakim oldu. Bazı diğer otomobil üreticileri, Ford Mustang Mach-E’nin en açık örnek olduğu elektrikli araçlarına heyecan ve ilgi yaratmak için nostalji ve tanınmış isim levhalarına sıkı sıkıya yaslanma hilesini denedi. Bu faktörleri göz önünde bulundurarak, GM’nin Hummer’ı diriltme şansı bulması şaşırtıcı değil.

Yolda zaten elektrikli SUV bol olsa da, elektrikli kamyon pazarı hala geniş durumda fakat uzun süre boyunca bu böyle ilerlemeyecek.

Ford, insanların en popüler isim plakasından beklediği kadar yetenekli bir kamyon olacağını vaat ettiği tamamen elektrikli bir F-150 üzerinde çalışıyor ve Tesla’nın Cybertruck’u daha zıt müşteriler için bir seçenek olarak hizmet verecek. Birkaç girişim de bu alana giriyor. En önemlisi, Michigan’daki Rivian lüks elektrikli kamyonetini bu yıl piyasaya sürmeyi planlıyor. Bollinger, Karma ve Lordstown Motors gibi diğerleri de elektrikli kamyonet satan ilk kişiler arasında yer almaya çalışıyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler