Pazartesi, Mayıs 13, 2024

Bu Tesla arabayı “hackle”, 1 milyon dolar kazan

Paylaş

silkroad gaminggentr

Zero Day InitiativePwn2Own” yarışmasını tekrardan hayata geçirdi.  Tesla aracını herhangi şekilde “hackleyebilene” büyük ödül olarak 1 milyon dolar ve bir Tesla Model 3 verilecek.

Zero Day Intiative (ZDI), tüm hackerlara olağanüstü bir neden için bir kez daha meydan okuyor. Bu kez, eğer bir Tesla‘yı hacklemeyi başarabilirseniz, yaklaşık 1 milyon dolar ve yepyeni bir Model 3 kazanabilirsiniz.

ZDI Perşembe günü Tesla‘nın bir kez daha otomotiv kategorisinin büyük isim sponsoru olacağını doğruladı. Otomobil üreticileri, araçların işletim sistemlerini güvende tutmak için giderek daha fazla dost bilgisayar korsanlarının yardımına ihtiyaç duymakta. Bu nedenle ZDI, bu yılki “Pwn2Own” yarışması için yeni bir meydan okuma yayınladı.

2018 tesla model 3 performance 134 1539105470 20190223213546342

Seviye 1 ödülleri neler?

Bir kişi bir Tesla Model 3‘ü tamamen bozabilirse, arabayı Seviye 1 ödüllerinin bir parçası olarak kazanacak. Yani sadece yeni bir Model 3‘ü eve götürmekle kalmayacak, aynı zamanda ZDI‘den hemen 500 bin dolar kazanacaklar.

Yine de, en yetenekli olanlar daha fazla para kazanma şansına sahip olacaklar. Eğer bir yarışmacı ekstra kategorilerde üstünlük sağlarsa, Model 3‘ün yanında 200 bin dolar ve 500 bin dolar daha fazla kazabilme şansları var. Bu alanlar “bilgi-eğlence sistemi”, “oto pilot” ve “CAN veri yolu kontrolü” olarak üçe ayrılmış durumda. Her alanın kendi ödül miktarı ayrı, ancak her üçünü de hacklemeyi başarabilirseniz toplamda 200 bin dolar kazanabilirsiniz.

Tesla, siber güvenlik önlemlerine güveniyor, ama aynı zamanda her yeni sistemin üstünde kalmak istediği aşikar. Geçen yıllarda sürücülerine yönelik çeşitli koruma protokolleri geliştirirken özellikle güvenlik için hava güncelleme stratejisini geliştirdiklerini söylemişlerdi. Bu yüzden katılımcılar oldukça zorlanacak gibi gözüküyor.

Seviye 2 ve 3 ise biraz daha kolay

Bilgi-eğlence sistemi, Wi-Fi, Bluetooth veya model sürümünü hacklemek, bilgisayar korsanlarına en fazla 500 bin dolar daha fazla para kazandıracak. Seviye 3, yalnızca tek bir alt sistemi çökertmesi gereken en basit seviye olacak. Buna bağlı olarak, ödül miktarları açıkçası çok daha az, ama yine de her baba yiğidin harcı değil. Örneğin Model 3‘ün bilgi-eğlence sistemine USB tabanlı bir saldırı gerçekleştirebilen 35 bin dolar kazanıyor.

Bir Tesla‘yı hacklemek için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya hazır olanların Vancouver’a bir ziyaret gerçekleştirmesi gerekli. Etkinlik 18-20 Mart’ta yapılması planlanan CanSecWest konferansında gerçekleşecek.

5c57d701c03c0e1edcc55ee1

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler