Cuma, Nisan 19, 2024

Yerli Otomobil için Tasarım Sürecini Anlatan Yeni Video

Paylaş

silkroad gaminggentr

Kısa süre önce resmi tanıtımı yapılan yerli otomobil için detaylar gelmeye devam ediyor. Otomobilin nasıl teknolojilerle beraber geleceği ve motor seçenekleri konusunda belli başlı detaylar ortaya çıkmıştı ancak marka ismi gibi detaylar netlik kazanmamıştı.

Marka süreci, isim süreci, üretim tesisinin açılması gibi süreçlerin hızlı bir şekilde yönetilmesi ve araçların 2022 yılına kadar hazır olması bekleniyor. Bu süreç içerisinde ise detaylar paylaşılmaya devam ediyor. Son olarak çok konuşulan tasarımın nasıl hazırlandığını gösteren bir video paylaşıldı. Yaklaşık 4 dakikalık video TOGG resmi Twitter hesabı üzerinden paylaşıldı ve tasarım süreci bir nevi anlatılmış oldu.

Yerli Otomobil tasarım ortağı Pininfarina!

Paylaşılan bilgilere göre ilk etapta 18 farklı tasarımın evinin yaptığı çalışmalar incelendi. Sonrasında küresel anlamda bir üne sahip olan Pininfarina firmasıyla yeni bir ortaklık kuruldu. İtalyan devlerinden biri olan firma yerli otomobil için tasarım evi iş ortağı olarak seçildi ve TOGG tasarım ekibi ortaklaşa bir çalışma yürüttü.

yerli otomobil

Belgeselde de verilen bilgilerde görüldüğü gibi tasarım süreci bir hayli uzun sürmüş. İlk tasarımlar bilgisayar ortamında değerlendirildiği gibi, sonrasında her parça için 3D modeller üzerinde de bir tasarım değerlendirilmesi yapılmış ve sonuçta bir ana tasarıma yer verilmiş.

Hem iç hem de dış tasarım için detaylara yer verilen belgeselde olduğu gibi benzer paylaşımların da gelmeye devam edeceğini düşünüyoruz. Araç seri üretime geçene kadar bu şekilde teknolojilerini ortaya çıkaran paylaşımlar yapılacaktır.

Kaçırmayın: Yerli otomobilin tasarımını yapan İtalyan Pininfarina firması kimdir?

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler