Salı, Mart 19, 2024

12.nesil Intel Alder Lake İşlemci Canlı Görüntülendi

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD atakları artınca harekete geçen Intel, 12.nesil Intel Alder Lake işlemci hazırlıklarında. İki nesil sonrasında gelecek bir seri olmasına karşın, şimdiden testlerinin başladığı ortaya çıkan yeni işlemcilerin, gerçek görüntüleri de sızdırıldı.

Boyut kısmında farkları olacağını gördüğümüz yeni işlemcilerin özellikleri de bir hayli iddialı olacak. Görüntülerden sonra paylaşılan detaylarda bunu bir kez daha görmüş olduk.

12.nesil Intel Alder Lake AMD işlemcilerle kapışacak!

Yeni işlemcilerde 10 nm SuperFin teknolojisi kullanılacak. Büyük değişikliklere imza atacak olan işlemci, PCIe 5.0 sürümüne geçecek. Ayrıca yeni işlemciyle beraber soket değişikliği de olacak. LGA 1200 yerine LGA 1700 soketine geçiş yapılacak.

Soket ömrünü de 3 yıla çıkaracağı söylenen bu hamlenin ne kadar etkili olacağını da bilmek zor. Soket değişikliğinin yanında DDR5 RAM desteği de öne çıkacak ve bir performans kümelemesinin kullanıldığını göreceğiz.

12.nesil Intel Alder Lake

Toplamda 16 çekirdekli olacak işlemcinin 8 çekirdeğinde performans, 8 çekirdeğinde ise tasarruf odaklı bir dizilim kullanılacak.

Boyut olarak %20 oranında uzamasını beklediğimiz 12.nesil Intel Alder Lake serisinin çıkış tarihi ise 2021 yılının ikinci yarısı olarak gösteriliyor. Bu tarihe kadar değişen özellikler olabilir.

Bunu tanıtım sürecinde göreceğiz ama şu net ki 2021 yılı Intel için hiç olmadığı kadar hızlı bir yıl olacak. AMD atakları sonrasında harekete geçmiş olsa da baktığımız zaman beklentiler çok yüksek. Önümüzdeki yıl tartışmalara son verecek Intel serileri gelebilir.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler