Perşembe, Nisan 25, 2024

120Hz’in Oculus Quest 2’ye Geleceği Doğrulandı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Facebook Reality Labs Başkan Yardımcısı Andrew Bosworth’un yorumlarına dayanarak, yakın zamanda Oculus Quest 2‘nin 120 HZ desteği alabileceği belirtiliyor. Bunun üzerinden bir hafta geçti ve bağımsız VR başlığının yol haritasına yönelik en son güncellemesinin bir parçası olarak, şimdilik deneysel bir özellik olsa da 120Hz desteğinin ekleneceği dorğulandı.

120Hzin Oculus Quest 2ye Gelecegi Dogrulandi 1

Oculus Quest 2’nin yol haritasında ‘120Hz Yenileme Desteği‘ yakında çıkacak bir özellik olarak eklendi. Oculus’a göre, “Bu sürüm, onu destekleyen uygulamalara 120Hz  yenileme hızları için destek sunuyor.”

120Hzin Oculus Quest 2ye Gelecegi Dogrulandi 2

Bu güncellemenin Mart ayı içerisinde gelmesi bekleniyor. Ancak, bu ay yayınlanmasıyla ilgili güven ‘Orta’ olarak seviyelendirilmiş durumda, bu da ay içerisinde ertelenebileceği anlamına geliyor. Oculus Quest 2 ilk piyasaya sürüldüğünde, yalnızca 72Hz yenileme hızını destekliyordu. Daha sonra, çok daha sorunsuz bir deneyim için 90Hz eklendi.

120Hzin Oculus Quest 2ye Gelecegi Dogrulandi 3

120Hz oynanışa izin verecek bir yazılım güncellemesi sunmak, paranın karşılığını verme açısından hızla en iyi VR cihazlarından birisi haline gelen cihaz için bir sonraki büyük adım oluyor. Kablosuz bir cihaz olduğundan dolayı pil ömrü, ekran yenileme oranlarını seçerken dikkat edilmesi gereken önemli bir husus. Oculus‘un bu pil dengesini nasıl sağlayacağını ise merak ediyoruz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler