Cuma, Nisan 26, 2024

2017’nin En İyi 5 VPN Uygulaması

Paylaş

silkroad gaminggentr

VPN (Virtual Private Network) yani “Kişiye Özel Ağ” anlamına gelmekte. VPN var olan ağlara uzaktan erişimi sağlıyor. VPN bunu yaparken sanal bir ağ uzantısı oluşturuyor. VPN kullanarak bu sanal ağa bağlanan cihazlar fiziksel olarak bağlanmış gibi gözüküyor. VPN’nin kullanılış amacı tünelleme protokolü üzerinden veri transferini gerçekleştirirken her veriyi şifrelemesi ve oldukça güvenli olmasıdır. Ancak bazı VPN uygulamaları veri hırsızlığı yapabilmekte. Bu yüzden az sayıda güvenilir VPN uygulaması bulunmakta. 2017’in en iyi 5 VPN uygulaması ise:VPN

1-) IpVanish

Bu uygulama 700’ün üzerinde server’a sahip olmasının yanında 400.000’den fazla IP dağıtabilme özelliğine sahip. 60’ın üzerinde farklı lokasyona sahip uygulama kullanıcılara güvenli bir VPN hizmeti sağlıyor. Bu uygulama girilen sitelerin kaydını tutmamanın yanında oldukça da hızlı. Ancak eksi yönü ise diğer VPN uygulamalarına göre fiyatının pahalı olması ve kullanıcılara ücretsiz deneme imkanı sunmamasıdır.

2-) VyprVPN

Bu uygulama da 700’ün üzerinde server’a sahip. Ayrıca 200.000’den fazla IP dağıtabilme kapasitesini bünyesinde barındırıyor. VyprVPN performans konusunda da oldukça iyi. Yıllık ödeme planı ise oldukça uygun.

3-) ExpressVPN

Bu uygulama ise 1.000’nin üzerinde server sayısına sahip. IP dağıtma kapasitesi tam olarak bilinememekle birlikte 136 farklı lokasyon 94 farklı ülkede faaliyet gösteren uygulama server bakımından kullanıcılara yüksek kalitede bir hizmet sunuyor. Bu uygulamanın da eksi yönü fiyat yönünden pahalı olması.

4-) Hotspot Shield

Bu uygulama 2.000’nin üzerinde server sayısına sahip. 20 farklı lokasyona sahip uygulama ucuz fiyatı ve güçlü indirme özelliği yönünden artı bir noktada. Lokasyon sayısının azlığı bu uygulamanın eksi yönü.

5-)SuperVPN

Bu uygulama ise 48 farklı lokasyona sahip. Uygulamanın hızlı ve ücretsiz olması artı yönleri. Bu yüzden Google Play Store’da çokça tercih edilen VPN’ler arasında kendine yer buluyor.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler