Perşembe, Nisan 25, 2024

2018 MacBook Pro’nun SSD Benchmark Sonuçları Ortaya Çıktı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apple’ın yeni geliştirdiği 2018 MacBook Pro‘nun SSD performans sonuçları açıklandı. İşte MacBook Pro’nun SSD hızı

Apple’ın kısa bir süre önce çıkardığı bilgisayarı 2018 MacBook Pro’nun SSD benchmark sonuçları açıklandı. Diskin hızı görenleri şaşırttı. Gelin Apple‘ın yeni cihazının performans sonuçlarına göz atalım.

Apple‘ın bilgisayarları genellikle video editleme, photoshop ve yazılım gibi işlere uğraşanlara hitap eder. Kısacası oyun performansı sunmaz ancak Premiere, Photoshop gibi uygulamalarda yüksek performans verir.

Yine MacBook Pro’nun 2018 versiyonunda da durum aynı şekilde devam ediyor. Benchmark sonuçlarına göre 2018 MacBook Pro, SSD performansında diğer tüm modelleri geride bırakıyor. İşte bilgisayarın performansı.

2018 MacBook Pro Benchmark

Fotoğrafa baktığımız zaman listede Dell, HP, Asus gibi birçok firmanın bilgisayarlarının SSD hızlarını görebiliyoruz. Bu bilgisayarların SSD’leri genellikle 200-400 MB/s hızında çalışıyor. Apple tarafından geliştirilen MacBook Pro ise tam 2,519 MB/s hızında çalışıyor. Yani diğerlerinden hemen hemen 7-8 kat daha yüksek performans sunuyor.

Bu hızlara göz attığımızda MacBook Pro’da bir dosyayı aktarmak 1 saniye sürerken, diğer cihazlarda 7-8 saniye sürebilir. Tabiki bunlar düşük değerler olabilir. Ancak MacBook’ta 1 saatte aktarılan bir dosya, diğer modellerde 7-8 saatte aktarılabilir. Böyle baktığımızda MacBook Pro’nun farkını görebiliyoruz.

 Apple tarafından geliştirilen 2018 MacBook Pro’ların SSD performansının epey yüksek olduğunu gördük. Eğer dosya aktarımı, video editleme, yazılım, photoshop gibi işlerle uğraşıyorsanız tercihiniz Apple’dan yana olmalı. 2018 MacBook Pro’ların özelliklerini alt kısımda bulabilirsiniz.

13 Inç MacBook Pro Özellikleri!

  • 2.7 GHz’e kadar 4 çekirdek Intel Core i5 ve Core i7 işlemciler (4.5 GHz’e kadar Turbo Boost)
  • Touch Bar ve Touch ID
  • 2 TB’a kadar SSD depolama
  • True Tone ekran teknolojisi
  • Apple T2 çipi

 

15 Inç MacBook Pro Özellikleri!

  • 2.9 GHz’e kadar 6 çekirdek Intel Core i7 ve Core i9 işlemciler  (4.8 GHz’e kadar Turbo Boost)
  • Touch Bar ve Touch ID
  • 4 TB’a kadar SSD depolama
  • True Tone ekran teknolojisi
  • Apple T2 çipi
İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler