Salı, Mart 19, 2024

Adobe Photoshop’u Türkçe Kullanın – Dil Değiştirme

Paylaş

silkroad gaminggentr

Merhabalar, bugün  Adobe Photoshop programını kurcalarken “acaba Türkçe kullansam nasıl olur?” diye düşündüm ve kolları sıvadım. Bu yazımızda Adobe Photoshop uygulamanızı nasıl Türkçe’ye çevirebileceğiniz resimler ile göstermeye çalışacağım. Elbette ki mesele Türkçe olması değil, dilediğiniz dil dosyasını indirip o dile aynı yöntemi kullanarak çevirebilirsiniz. Türkçe kullanmak özellikle öğrenme aşamasında olanlara büyük fayda sağlayacağını düşünüyorum.Hadi başlayalım!

Öncelikle Türkçe dil paketini indirmelisiniz. Programı Türkçe olup İngilizce kullanmak isteyenler için İngilizce dil paketini de aşağıya bırakıyorum.

Adım 1 – Google drive linkine girerek Türkçe dil paketi için tr_TR, İngilizce dil paketi için en_GB dosyasını indirin. (LİNK)

21.07.2023 dosya silindiği için link güncellemesi yapılmıştır. 

Screenshot 1

Adım 2 –  İndirdiğiniz dosyayı .rar’dan çıkarttıktan sonra programın kurulu olduğu klasörün içinde yer alan Locales klasörüne kopyalayın. Genelde kurulum yolu şöyledir: C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop CC 2018\Locales. Kopyalama tamamlandığında klasörün görümü şöyle olmalıdır:

Screenshot 2

Adım 3 – Photoshop uygulamanızı açın.

Screenshot 3

Adım 4 – Edit (Düzenle) -> Preferences (Tercihler) -> General (Genel) -> Interface (Arabirim) yolunu izleyin. Ardından fotoğrafta görünen bölümden istediğiniz dili seçerek onaylayıp pencereyi kapatın.

Screenshot 4 e1531526303667

Şu an programım Türkçe konumda olduğu için resimde Türkçe gözükmekte fakat İngilizce’den Türkçe’ye geçmek isteyenler içinde takip etmesi gereken yolları yukarıda belirttim. Resimde görüldüğü gibi Kullanıcı Arayüzü Dili kısmında iki farklı dil seçeneği mevcut, dilerseniz başka dil indirip aynı klasöre atarak buradan o dili seçebilirsiniz.

İyi çalışmalar!

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

30 YORUMLAR

    • Merhaba Gökhan,

      Buradan dosyayı indirebilirsin. İndirdiğiniz her dosya için virüs taraması yapmayı unutmayın.

      Klasör bize ait değil, crack ve Türkçe yama dosyalarına güvenmeyin, dikkatli olun. İyi günler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler