Salı, Mart 19, 2024

Arabanızı 2018 Model MacBook Pro ile Değiştirebilirsiniz!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apple şimdiye kadar ki en gelişmiş modeli olan MacBook Pro‘yu satışa sunmaya hazırlanıyor. Donanım anlamında çıkmış olan en iyi Mac bilgisayar olduğu öne sürülen 2018 model MacBook Pro cep yakacağa benziyor! Apple her çıkardığı üründe fiyatlarını katlamaya devam ederken ülkemizde de dolar kurunun 5 TL’ye dayanmış olması Apple hayranlarını üzecek.. 

Piyasaya sunulmaya hazırlanan Mac’lerin özelliklerine girmeden önce seçeceğiniz ürün içeriğine göre fiyatlar 7.699₺’den başlayıp 40.799₺’ye kadar uzandığını belirtelim. Bu Mac’ler şimdiye kadar piyasaya sunulmuş olan en iyi Mac cihazlar olsada bu fiyatlara alabileceğiniz en iyi bilgisayarlar değil elbette! Fiyatların cihazlara değip değmediğini yorumlamaksa sizin takdiriniz. 

MacBook Pro’lar 8. Nesil İntel Core işlemciler ile geliyor. 13 inç modelde 4 çekirdekli işlemciler bulunurken 15 inçlik modellerde 6 çekirdekli işlemciler yer alıyor. Çok çekirdekli yapısı ile MacBook Pro ağır yük altında farklı uygulamaların stabil olarak çalışmasına olanak sağlıyor ve kullanıcılarına güzel bir deneyim yaşatıyor. Ucuz (!) modelde 2.2 Ghz işlemci hızı sunurken 15 inç modellerinde 2.9 Ghz hızı da seçiminize sunuluyor. 

Apple, bu Mac’leri özellikle yazılım geliştiriciler için kullanıma sunmayı amaçladığı belirtti. Çoklu sanal ortamda hızlı test kabiliyeti, kod geliştirme de yüksek performans hedefleyenler için ideal olan yeni cihazlar ilk kez 32 GB’a kadar RAM desteği ile gelmiş durumda. Özellikleri sıralayacak olursak;

13 Inç MacBook Pro Özellikleri

  • 2.7 GHz’e kadar 4 çekirdek Intel Core i5 ve Core i7 işlemciler (4.5 GHz’e kadar Turbo Boost)
  • Touch Bar ve Touch ID
  • 2 TB’a kadar SSD depolama
  • True Tone ekran teknolojisi
  • Apple T2 çipi

15 Inç MacBook Pro Özellikleri

  • 2.9 GHz’e kadar 6 çekirdek Intel Core i7 ve Core i9 işlemciler  (4.8 GHz’e kadar Turbo Boost)
  • Touch Bar ve Touch ID
  • 4 TB’a kadar SSD depolama
  • True Tone ekran teknolojisi
  • Apple T2 çipi

Fiyatlar Ne Alemde? 

13 inç MacBook Pro modelleri 7.699₺’den başlarken 15 inç modeller 14.999₺’den başlıyor. Birçok özelleştirme seçeneği olan cihazlarda 15 inç model 40.999₺‘ye kadar çıkabiliyor. Ülkemizde maalesef doların hız kesmeyen artışından ötürü bu fiyatların bile yükselmeye devam edeceğini tahmin ediyoruz. Zaten Apple bugün eski iPhone modellerine de artan kur fiyatını yansıtarak %25’e yakın zam getirmişti. Yeni tanıtımlarda buluşmak üzere.. 

 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler