Cuma, Nisan 26, 2024

2020 Porsche 911 Tanıtıldı! İşte Tüm Özellikleri!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz günlerde resimlerini aldığımız Porsche 911 sonunda tanıtıldı. İşte Porsche’nin yeni göz bebeği 911.

Geçtiğimiz günlerde başlayan Los Angeles Otomobil Fuarı‘nda çoğu marka yerini aldı. Yerini alan markalardan biriside Porsche oldu. Daha öncede resimlerini sizlerle paylaştığımız Porsche 911 sonunda tanıtıldı.  Gelin aracı inceleyelim.

Bu araçta benim en çok merak ettiğim husus motoru idi. Bu araçta 3.0 litrelik 6 silindirli çift turbo beslemeli benzinli bir motor yer alıyor. Bu motor daha önceden var olan Boxer motor iken aldığı güncellemeler ile gücünü 30 beygir ve 30Nm artırarak 450HP güç ve 530Nm tork üretir hale getirilmiş. Şuanda Carrera S ve Carrera 4S modelleri tanıtılan 911’in S modeli arkadan itiş iken, 4S modeli 4 tekerden çekiş sistemine sahip.

Porsche 911 3

Bu fark ise Carrera S‘in 0-100 değerini 3.7 saniye olarak vermesine, Carrera 4S‘in ise 3.6 saniye olarak vermesine olanak sağlıyor. Tabi bu artı son hızda 4S’e dezavantaj oluyor. Keza Carrera S‘in son hızı 308 km/h iken, Carrera 4S‘in son hızı 306 km/h olarak belirlendi. Bu aracı alan yakıtı düşünürmü bilinmez ama araçların ortalama tüketimleri 8.9Lt/100km ve 9.0Lt/100km olarak belirlendi. Tabi bu değer normal kullanımda çok rahat 13-15 Litreleri bulacaktır.

Daha önceki yazımızda da tahmininde bulunduğumuz şanzıman ise bu araçta mevcut. Diğer 911 serilerinden farklı olarak yenilenen 911’ler artık 8 ileri otomatik şanzımana sahip.  Tabi araçta eskisi gibi 7 ileri manuel şanzıman seçeneğide mevcut ancak bu sadece ABD için geçerli.

porsche 911 2

Tasarıma göz gezdirecek olursak önceki nesle göre oldukça değişen bir tampon tasarımı yer alırken farların şeklinde herhangi bir değişime gidilmemiş. Tamponuna baktığımızda oldukça kızgın görünen araç farlara doğru çıktığımızda bu kızgınlığı yakışıklılığa bırakıyor. Tabi buda bu aracın temel taşı.

Arka kısımda daha öncedende bahsettiğimiz gibi harika bir difüzör yer alıyor. Plakanın sağına ve soluna yerleştirilen büyük egzoz çıkışları ise aracın arkadan görünümünü tamamlıyor. Yan ksıımdaki görüntü ise her araçta olduğu gibi jantlara bağlanmış durumda.

 911’de ise spor araç olmasından ötürü farklı ebatlarda jantlar bulunuyor. Ön kısımda 20 inç arka kısımda 21 inç büyüklüğünde olan jantlar 305 tabanları ile aracın yere daha iyi tutunmasını sağlıyor. Aynı zamanda aracın yakışıklığının büyük kısmı ise buradan geliyor.

porsche 911 1

İç kısımda ise oldukça teknolojik bir tasarıma giden Porsche şıklıktan ödün vermemiş. Büyük koltukları ve sportif direksiyonu ile aracın ruhunu içerde de yansıtan Porsche, orta kısma yerleştirdiği devasa ekranı ile araç hakkındaki tüm bilgileri sunuyor.

 Yeni Porsche 911 Carrera’lar bu şekildeydi. Araç eskiye nazaran teknolojik bakımda birçok özellik kazanırken, görünüm ve performansta da üzerine eklemiş. Satış fiyatları ise 113,200 Dolar‘dan başlıyor. 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler