Salı, Mart 19, 2024

2020 Yılının En İyi Grafiğe Sahip 10 PC Oyunu

Paylaş

silkroad gaminggentr

2020 neredeyse bitti ve sizlere bizim için en iyi grafikli 10 PC oyununun neler olduğunu belirtmenin vakti geldi. Bu yüzden bugün 2020 yılının en iyi grafiklerine sahip olan 10 PC oyununu sunuyoruz. Bu liste için, yalnızca tamamen görsel olarak etkileyici grafikleri olan 2020 PC oyunlarına odaklandık.

Bu listede bir oyunun genel olarak optimizasyon durumuna odaklanmadık. İsterseniz hemen listemize geçiş yapalım.

10) Godfall

Diesel productv2 godfall home EGS Godfall CounterplayGames G1A 00 1920x1080 b7f98a1d6581af9100a03b17f77420de408c1b96 1 1280x720 1

Godfall, yakın zaman içerisinde PlayStation 5 ve PC platformlarına çıkan yeni nesil bir oyun. Grafik açısından oyuna bakıldığında oldukça göz alıcı görünüyor. Oyun içerisinde çok sayıda yansıtıcı yüzey, fazlaca sayıda parçacık efekti ve gerçekten şaşırtıcı ışık efektleri bulunuyor.

Aynı zamanda, Counterplay Games her şeyin daha net ve keskin bir görüntüye sahip olması için çok sayıda, yüksek çözünürlüklü dokuyu da oyun içerisinde kullandı.

9) Mafia Definitive Edition

mafia definitive edition teknolama 1280x720 1

Mafia Definitive Edition bu yılın sürpriz oyunlarından birisi olmuştu. Mafia 3 Engine oyun motorunun geliştirilmiş bir sürümü kullanılan bu oyunda, harika yüz ifadelerine sahip 3D modellemeler kullanıldı.

Bana göre, Mafia Definitive Edition bugüne kadar gördüğüm en iyi yeniden yapımlardan birisi oldu.

8) Resident Evil 3 Remake

Resident Evil 3

Geçen yıl çıkışını gerçekleştiren Resident Evil 2 Remake’e benzer bir şekilde, Resident Evil 3 Remake‘de oldukça etkileyici görselleriyle göz alıcıydı. Oyunda oldukça ayrıntılı tasarlanmış karakterler bulunuyor.

7) Watch Dogs Legion

Watch Dogs Legion

Watch Dogs Legion eski donanımlarda o kadar da iyi ölçeklenmese de, harika grafikleri ile göz kamaştırıyor. Assassin’s Creed Valhalla, Hyper Scape ve Immortals Fenyx Rising gibi başı çeken oyunların yanında Watch Dogs Legion grafik açısından epey bir göz doyuruyor.

Watch Dogs Legion harika bir aydınlatma sistemine, daha iyi NPC’lere ve daha canlı bir şehir yapısına sahip bir oyun oldu.

6) Horizon Zero Dawn

GamesPrincess HorizonZeroDawn rimandato

Horizon Zero Dawn, bana göre bugüne kadar çıkmış olan en iyi açık dünya oyunlarından birisi. Grafik bakımından da bakacak olursak Assassin’s Creed Valhalla gibi diğer açık dünya oyunlarından daha iyi düzeyde.

Oyunun lansman sırasında PC platformunda oldukça büyük sorunları vardı, Guerilla Games hepsini olmasa da büyük bir çoğunluğunu çözmeyi başardı.

5) Call of Duty Black Ops Cold War

Call of Duty Black Ops Cold War Key Art With Soldiers

Call of Duty Black Ops Cold War, son derece ayrıntılı bir şekilde işlenmiş karakter modellemelerine sahip. Aynı zamanda da çok sayıda modern grafik efekti içeriyor.

4) Doom Eternal

doom eternal

Id Tech 6 tarafından desteklenen Doom Eternal, PC tarafında oldukça göz alıcı grafiklerle bezenmiş görünüyor. id Software oyun içerisinde birçok oyuncuyu memnun edecek olan yüksek çözünürlüklü dokular kullandı.

3) Death Stranding

death stranding

Death Stranding, hiç şüphesiz olarak PC platformunda gördüğümüz en iyi grafikli oyunlardan birisi. Kojima Productions bu konuda kendini aştı ve bu tür grafikleri modern zamanın bilgisayarlarında da çalışabilen bir oyunda oyunculara sundu.

2) Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 Hotfix 1.05 sürümü

Cyberpunk 2077, 19 Kasım tarihinde piyasaya çıktı ve grafik açısından çok mükemmel gözüküyor. Oyun, oldukça ayrıntılı karakterlere ve şimdiye kadar gördüğümüz en iyi şehirlerden birisine sahip.

Oyun özellikle RTX ekran kartlarının sunduğu Ray Tracing özelliği ve DLSS teknolojisi ile beraber oyunculara eşsiz bir şölen sunuyor adeta.

1) Microsoft Flight Simulator

Microsoft Flight Simulator 2020

Microsoft Flight Simulator‘ün bugüne kadar oyun içerisinden birçok görüntüsü paylaşıldı. Uçaklardan, hacimsel bulutlara ve muhteşem hava etkilerine kadar her şey bu oyunda olağanüstü yapılmış.

Ortada komik bir durum da var ki; bu oyun Ray Tracing, Değişken hız gölgelendirme ya da DX 12 / Vulkan gibi daha modern bir API yeni nesil grafik özelliklerini kullanmadan bunu yapabiliyor.

Bunlara rağmen yine bana göre, Microsoft Flight Simulator 2020 yılının en göz alıcı oyunudur.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler