Cumartesi, Temmuz 27, 2024

2024 Peugeot 3008 Kokpit Tasarımı Duyuruldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Peugeot, tasarım konusunda kendisini epey bir geliştirdi. Otomobillerin sadece dış değil iç tasarımlarında da yeni bir tasarım dili anlayışı benimsendi. Fakat bir yandan da gelişim devam ediyor ve dönem dönem yeni tasarım ataklarını da görüyoruz. Benzeri bir durum 2024 Peugeot 3008 modeli için de geçerli oldu. Marka yeni aracında kullanılacak olan Panoramic i-Cockpit tasarımını duyurdu.

Yine başrolde dev bir ekranın kullanılacağı yeni tasarım anlayışı, mevcut modellerle karşılaştırıldığı zaman bir hayli modern duruyor diyebiliriz. Teknik açıdan da yetenekler daha iyi.

2024 Peugeot 3008 ile Gelecek Panoramic i-Cockpit Neler Sunacak?

Yeni kokpit tasarımında başı 21 inçlik ana ekran çekiyor. Sürücünün önünden orta kısma kadar uzanan ekranda kavisli panel yapısı tercih edilmiş durumda. Hem dijital gösterge alanı hem de multimedya ekranı aynı panel üzerinden ilerliyor.

Tek parça tasarım yapısına geçiş yapıldığını görüyoruz. Değişen kokpit yapısı, aracın direksiyon tasarımında da değişikliklere neden olmuş durumda. Yeni direksiyon simidi ile karşımıza çıkan modelde fonksiyon tuşları biraz daha geliştirilmiş ve direksiyon hem alt kısımdan hem de üst kısımda biraz daha basık bir hale getirilmiş durumda.

Panoramic i Cockpit 4 scaled Panoramic i Cockpit 3 scaled Panoramic i Cockpit 5 scaled Panoramic i Cockpit 2 scaled Panoramic i Cockpit 1 scaled

Tam orta kısma geçtiğimiz zaman ise hızlı erişimler için bir i-Toggle ekrana yer verildiğini görüyoruz. Bu ekrana kadar uzanan orta konsol üzerinde ise vites kontrol butonu, elektronik park freni, kablosuz şarj ünitesi gibi bölümlerin yer aldığını görmekteyiz.

Tüm bu özelliklerle beraber yeni bir kokpit sunacak olan 2024 Peugeot 3008 için tanıtım tarihi de netlik kazanmaya başladı. Henüz aracın sadece kokpit tasarımı gösterildi ama araç sonbahar aylarında duyurulacak. Yeni yüzde ne gibi farklar sunulacak göreceğiz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler