Cumartesi, Temmuz 27, 2024

2024 Renault Espace Tanıtıldı! Artık O da SUV

Paylaş

silkroad gaminggentr

Daha önce MPV gövde tipiyle bilinen Espace modeli için beklenen adım geldi. Renault, otomobil için bir güncelleme yaptı ve 2024 Renault Espace modelinin duyurusunu gerçekleştirdi. Ailesinin diğer üyelerine göre biraz daha uzun olan seri, tasarımsal anlamda da markanın son dönem trendlerini sunuyor diyebiliriz.

Peki yeni modelde neler görüyoruz? Tasarımsal ve teknik detaylara bir bakalım.

2024 Renault Espace Özellikleri Nasıl?

Yeni SUV modeli, yine CMF-CD platformunun üzerinden yükseliyor. SUV sınıfında yer alacak serinin hem 7 kişilik hem de 5 kişilik versiyonları olacak. 7 kişilik versiyonda tahmin edilebileceği gibi 3 sıra koltuk kullanıldığını görüyoruz.

2024 Renault Espace

Bu modelde cam tavan seçenekleri de olduğu açıklandı. Aracın dış tasarımına baktığımız zaman ise Austral modelini andıran tasarım detayları karşımıza çıkıyor.

Arka bölümde C şeklinde stoplar. Biraz daha dikey bir bagaj kapağı konumlandırması ve ön kısımda da yine karakteristik C şeklinde gündüz LED’leri.

2024 Renault Espace

Tanıdık bir tasarım dilinin kullanıldığını söyleyebiliriz. Unutmadan jant seçimlerinde de 19 inç ve 20 inç versiyonların olduğunu göreceğiz onu da belirtelim.

Aracın iç tasarımına geçtiğimiz zaman, ekranların hakim olduğu bir yapı görüyoruz. Burada dikine ama dikine hafif kavisli bir multimedya ekranı öne çıkıyor. 12 inçlik multimedya ekranı, standart olarak geliyor. Yani en düşük paket seçeneğinde bile karşımıza çıkacak.

2024 Renault Espace

Bunun dışında dijital gösterge alanında ise 12.3 inçlik bir ekran kullanılıyor. Tüm bilgileri bu ekran üzerinden alabiliyorsunuz. Ama dilerseniz ek olarak 9.3 inçlik hayalet ekran seçeneği de var.

2024 Renault Espace Motor Özellikleri Neler?

Yeni SUV için kullanılan motor seçeneği de hibrit olarak belirlenmiş. Renault bu modelde 1.3 litrelik 3 silindirli turbo benzinli motora yer veriyor. Hibrit motorda iki ayrı elektrikli mini motora yer verilmekte.

Sistemin beyninde ise 131 beygirlik 205 Nm tork üreten benzinli motor var. Bunun dışında bir elektrikli motor 25 beygir bir elektrikli motor da 68 beygir güce sahip. Zaten küçük olan elektrikli motor marş jeneratörü olarak karşımıza çıkıyor.

Hibrit sistemin toplam gücünün 200 beygir seviyesinde olduğunu da eklemiş olalım.

Arka aks yönlendirme ile dönüş açısı özelliği, 32 ayrı güvenlik asistanı, ek tasarım özelleştirme seçenekleri ve bağımsız süspansiyon gibi artıları da olan 2024 Renault Espace için henüz fiyat bilgisi yok.

Araç Avrupa’da satılacağı için yakın zamanda ülkemiz için de geldiğini görebiliriz. Şu an için net değil.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler