Cuma, Ekim 18, 2024

2024 Renault Rafale Duyuruldu! İddialı Coupe-SUV Karşımızda

Geçtiğimiz haftadan beridir paylaşımları yapılmaya başlanan 2024 Renault Rafale, sonunda resmi olarak da yüzünü gösterdi. Coupe-SUV sınıfı olarak karşımıza çıkan yeni otomobil, özellikle tasarımsal tercihleri çok konuşulacak gibi duruyor.

Renault cephesinde alışık olmadığımız tasarım detaylarının dikkat çektiği araçta neler yeni ve ne gibi değişiklikler var bakalım.

2024 Renault Rafale Tasarımı ve Teknik Özellikleri

Aracın ön kısmına baktığınız zaman Peugeot tarafından sunulan yeni nesil aslan diş tasarımına benzer bir tasarım dilinin olduğunu anlıyoruz. Kaput bölümünde ince LED farlar, hemen köşelerde bumerang şeklinde aydınlatma takımıyla beraber kesinlikle daha agresif bir tasarım yapısının benimsendiğini görüyoruz.

2024 Renault Rafale

Bunun dışında arkaya doğru uzandığımız zaman dikkat çeken bir omuz çizgisi, cross vurgusunu tamamlayan bagaj kapağı tasarımı ve geniş jantlar dikkati çekiyor.

4710 mm uzunluk 1860 mm genişlik, 2740 mm aks mesafesi de araç için açıklanan  resmi ölçüler olarak karşımıza çıkıyor.

2024 Renault Rafale

Gelelim iç tasarım diline. 2024 Renault Rafale modeline içerden baktığımız zaman geniş ekranların hakim olduğu bir model görüyoruz. 12 inç dijital gösterge alanına ek olarak 12 inçlik bir de dikey multimedya ekranı karşımıza çıkıyor.

BENZER:  Fiat Topolino Fiyat Listesi - Güncel 2024

Burada üst paket seçeneklerinde ise 9.3 inçlik hayalet ekrana yer verildiğini de söylemek lazım. Hayalet ekran kullanıcıların tercihine bırakılmış durumda.

2024 Renault Rafale

Motor Seçeneklerinde Durum Ne?

Aracın motor seçeneklerine de bakalım. Yeni seride öne çıkan bir hibrit motor kurulumu var. 1.2 litrelik benzinli motora ek olarak 70 beygir 205 nm tork üreten bir de elektrikli motor karşımıza çıkıyor. İçten yanmalı motor kısmında ise 130 beygirlik güç ve yine 205 Nm tork değeri görüyoruz.

2024 Renault Rafale

Bu iki ana motora ek olarak araçta bir de üçüncü bir elektrikli motor bulunmakta. Söz konusu elektrikli motor 34 beygirlik bir destek gücü üretiyor. Sistemin toplam güç değeri ise 200 beygir olarak açıklandı. İkinci elektrikli motorun burada çok bir etkisi olmadığını görüyoruz.

2024 Renault Rafale

2024 Renault Rafale için açıklanan tüm bu detaylarla beraber aracın kısa süre sonra satışa sunulmasını bekliyoruz. Motor seçenekleri ilerleyen dönemde daha da zenginleşecek olan araç için şimdilik fiyat ve çıkış tarihi açıklamaları yapılmadı.

YouTube video

silkroadgaminggentr

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Benzer Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler