Cuma, Eylül 6, 2024

Fiat 600 Tasarımı Net Olarak Ortaya Çıktı

Paylaş

Fiat’ın crossover serisi yeni bir araç üzerinde çalışmaları devam ediyor. Fiat 600 olarak isimlendirilecek olan otomobil, uzun süredir satışta olan 500 modelinin biraz daha geniş bir daha kalıplı bir versiyonu olarak karşımıza çıkacak.

Aracın şu sıralar gündemde olmasını sağlayan ise doğrudan marka tarafından gelen paylaşımlar. En son Fiat tarafından “Open Doors” başlığında yayınlanan yeni bir videoda, söz konusu aracın tasarımı gözler önüne serildi diyebiliriz. Net olarak model logosunun da gözüktüğünü düşünecek olursak, marka ilk defa aracı gösterdi diyebiliriz.

Fiat 600 Nasıl Bir Tasarımla Geliyor?

Tasarıma baktığımız zaman yeni serinin 500 havasında bir araç olduğunu görmekteyiz. Ön kısımda yuvarlak hatların dikkat çektiği ve oval far tasarımının öne çıktığı araçta, geniş bir alt panjura yer verileceği de net olarak anlaşılıyor.

Yan kısımdan baktığımız zaman da aracın, Fiat 500 tasarımına yakın ama biraz daha büyük olduğunu görmekteyiz. Yine CMP platformu üzerinden yükselecek olan serinin arka tasarımında ise biraz daha dikine bir bagaj kapağı tasarımı kullanılacak. Zaten daha önce Fiat 600 için sızan görüntülerde de benzer bir tasarım dilinin yansıtıldığına şahit olmuştuk.

BENZER:  2024 Volkswagen Tiguan Yeni Yüzü ile Duyuruldu! Özellikleri ve Fiyatı

Fiat 600

Gelelim seri için teknik özellikler konusuna. Henüz teknik detaylar konusunda hiçbir resmi açıklama yapılmadı ama aracın elektrikli bir motor kullanabileceği iddiaları da var. Hatta genel beklentinin bu yönde olduğunu söylesek daha doğru olacaktır. İlk sızıntılarda elektrikli motorun 156 beygirlik güç değerine sahip olacağı ve 400 km menzil ile karşımıza çıkacak iddia edilmişti.

Henüz teknik detaylar konusunda çok az bilgi var. Bu nedenle içten yanmalı motor da olacak mı olacaksa nasıl özellikler sunacak gibi sorular yanıtsız. Tüm detayların netlik kazanacağı tanıtımın da 2023 yılı içerisinde yapılması bekleniyor. Fiat aracı gösterdiğine göre, çok yakında detaylı tanıtım için de bilgiler verecektir.

YouTube video

silkroadgaminggentr
Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Popüler Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler