Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Türkiye’de Yılın Otomobili Açıklandı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Avrupa’da olduğu gibi Türkiye’de de her yıl, yılın otomobili seçimleri yapılıyor. Bir yandan artan fiyatlar bir yandan stok sorunları derken giderek karmaşık bir hal alan Türkiye otomobil pazarının bu yıl kazanan modeli de kısa süre önce açıklandı. Türkiye’de yılın otomobili olarak seçilen araca ve finalde yarışan modellere bir göz atalım.

Türkiye’de Yılın Otomobili Nissan X-Trail Oldu

Final etabına kadar olan kısımda 33 aracın yarıştığını gördük. Final etabına ise bu 33 araç içerisinden sadece 7 araç kalmıştı.

Sektörde önde gelen otomobil gazetecileri tarafından verilen puanlarla beraber bu 7 araç içerisinde Türkiye’de yılın otomobili seçilen seri ise Nissan X-Trail oldu.

Nissan X-Trail

Yeni X-Trail, 64 ayrı gazetecinin verdiği oylarla beraber 3580 puan alarak yarışı zirvede kapamış durumda. Hemen arkasından gelen araç ise yine yılın çok konuşulan modellerinden biri olan Peugeot 408. 7 araç arasındaki sıralamayı da hemen aşağı ekliyorum.

  • Nissan X-Trail – 3580 skor
  • Peugeot 408 – 3550 skor
  • Corolla Cross – 2270 skor
  • Opel Astra – 2140 skor
  • Hyundai Ionig 5 – 1550 skor
  • Dacia Jogger – 1490 skor
  • BMW X1 – 1420 skor

Nissan X-Trail bu listeyi zirvede kapatmış oldu. Sıralamaya bakacak olursak, araçlarda ekstra bir sınıflandırma yapılmamış. SUV ya da sedan gibi bir sınıflama olmadığını görüyoruz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler