Salı, Ekim 8, 2024

2024 Toyota C-HR Tanıtıldı! Özellikleri ve Fiyatı

2024 Toyota C-HR, Türkiye’de üretilecek ilk şarj edilebilir hibrit otomobil olarak podyumdaki yerini aldı. Uzun süredir beklenen araç için tanıtım gerçekleştirildi ve teknik detaylar da açıklandı.

C-SUV segmentinde bir hayli ilgi gören serinin teknik özellikleri nasıl? Bir önceki nesle göre nasıl avantajlar sunuyor bir bakalım.

2024 Toyota C-HR Tasarım Ayrıntıları

Aracın dış tasarımına baktığınız zaman, daha sportif bir görünümün elde edildiğini görüyoruz. Gövdede gizli kapı kolları, Parabola adı verilen yeni LED far tasarımları, arka aydınlatma grubunda LED farlar aracın tasarım noktasında dikkat çeken farklar olarak göze batıyor.

Bunun dışında seride yeni gövde seçeneklerinin sunulduğunu da göreceğiz. Standart çift renk dağılımlarından da farklı bir renk düzeni olduğunu görmekteyiz. Arka kısımda bir renk ve ön kısımda da parçalı diğer bir renk karşımıza çıkıyor.

Çift renk kısmında imza renginin sülfür rengi olduğunu da ekleyelim. Lansman renginde ön kısımda sülfür rengi ve arka kısımda siyah renk karşımıza çıkıyor.

Gelelim aracın iç tasarımda neler sunduğu noktasına. Burada da yeni nesil kokpit tasarımının kullanıldığını görmekteyiz. Ön kısımda 12.3 inç dijital gösterge ekranı var ve ekran, sürücüler tarafından kişiselleştirilebiliyor. Hangi verilerin bu ekran üzerinden görüntüleneceği, ve nasıl görüntüleneceği gibi detayları doğrudan sürücüler belirliyor.

2024 Toyota C-HR

Multimedya ekranı kısmında ise seri yine 12.3 inçlik bir ekranla beraber geliyor. Toyota modellerinde ilk defa kullanılan ekran, Android Auto desteğinin yanında Apple CarPlay desteğine de sahip.

BENZER:  2024 Makyajlı Cupra Leon Tanıtıldı

İç kısımda ek olarak çoklu ambiyans aydınlatması özelliği de karşımıza çıkmakta. Daha önce Toyota modellerinde çok sık görmediğimiz bir aydınlatma olan ambiyans aydınlatmanın 64 farklı renk seçeneğine sahip olacağını da ekleyelim.

2024 Toyota C-HR

Ambiyans aydınlatmasının benzerlerinden farkı, interaktif bir sistem sahip olması. Aracın sıcaklık durumuna ya da günün farklı saatlerine göre renkler ve tonlamalar değişebiliyor.

2024 Toyota C-HR

Motor Kısmında Seçenekler Neler?

Yeni araçta daha önce görmediğimiz motor seçenekleri de karşımıza çıkmakta. 2.0 litrelik plug-in hibrit seçeneğinin de sunulacağı seri, artık daha güçlü seçeneklerle karşımıza çıkıyor.

2.0 şarj edilebilir hibrit modelinde 223 beygirlik güç sunulurken, standart 2.0 litrelik hibrit seçeneğinde ise 200 beygirlik güç sunuluyor.

2024 Toyota C-HR

Burada en düşük motor ise 1.8 litrelik olan hibrit seçeneği olacak. Hybrid 140 olarak geçen motor seçeneği, ülkemizde de sunulan motor seçeneği olacak.

9.9 saniye içerisinde 100 km hıza ulaşabilen motor seçeneğinde maksimum hız değerini ise 170 km olarak görüyoruz. Ülkemizde de ilk satılacak modellerde 5.nesil Hybrid 140 motor yer alacak.

2024 Toyota C-HR

İşin güvenlik ve teknoloji kısmında ise yeni 2024 Toyota C-HR, son nesil sistemlerle beraber gelecek. Toyota Safety Sense 3 teknolojisine sahip olan seri, tüm güvenlik paketlerini içerisinde bulunduran T-Mate sürüş destek teknolojisiyle beraber gelmekte.

Ülkemizde üretilecek olan modelin ne zaman satışa çıkacağı ve fiyatlarının nasıl olacağı ise net değil.

YouTube video

silkroadgaminggentr

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Benzer Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler