Cuma, Mayıs 3, 2024

Xiaomi Mi 10 Serisi HyperOS Güncellemesi Alıyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bildiğiniz üzere Xiaomi ve alt markaları şimdiye kadar MIUI arayüzünü kullanıyordu. Bu arayüzler Android tabanlı ve Xiaomi tarafından özelleştirilmiş arayüzlerdi. Xiaomi’nin açıklamasına göre güncelleme kapsamında olan ve yeni çıkan Xiaomi, Redmi ve POCO modelleri artık HyperOS arayüzü ile çalışacak.

Xiaomi ürettiği akıllı saatlere, tabletlere, telefonlara ve hatta otomobillere bu arayüzü entegre ederek, tıpkı Apple ve Samsung gibi bir ekosistem oluşturmayı hedefliyor. Xiaomi, testleri hala devam eden HyperOS güncellemesini 2024’ün ilk çeyreğinde de dağıtmaya başlamıştı.

Görünüşe göre, Xiaomi’nin HyperOS arayüzü ile Apple’ın iOS arayüzü birbirine oldukça benzeyecek gibi duruyor. Kullanıcılar MIUI’daki bazı hata ve sorunları HyperOS’ta görmek istemediklerini ve akıcı bir deneyim arzuladıklarını da pek çok forumda belirtiyor. Umuyoruz ki HyperOS, kullanıcıların beklentilerini karşılayan ve sektöre dinamizm getiren bir arayüz olur. hyperos wallpaper jpg

Mi10 Serisine Android 13 Tabanlı HyperOS Güncellemesi

Yaklaşık dört yıl önce piyasa sürülen Xiaomi Mi 10 serisi başlıkta da gördüğünüz üzere HyperOS güncellemesiyle yenileniyor.

Bazı kullanıcılar bunun yeni bir Android güncellemesiyle yayımlanacağını düşünse de ne yazık ki durum öyle değil. Mi 10, Mi 10 Pro ve Mi 10 Ultra serisi için yayımlanacak olan HyperOS sürümü Android 13 tabanlı olacak. Yani Mi 10 kullanıcıları yeni bir Android sürümüne kavuşamayacak.

İşbu güncelleme yaklaşık 4 GB kadar bir alan kaplayacak ve 1.0.3.0.TJACNXM sürüm adını taşıyacak. Bu güncellemeyle birlikte Mart 2024 güvenlik yaması da Mi 10 serisi için sunulacak.

Cihan Seldüz
Cihan Seldüz
Teknoloji ve bilime ilgi duyan, bu konularda bol bol araştırma yapıp kendini geliştirmeye çalışan PC Hocası editörü.

Yorumlar

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler