Cumartesi, Nisan 20, 2024

2100 TL Oyuncu Sistem Toplama Rehberi – Kasım 2016

Paylaş

silkroad gaminggentr

Oyuncu sistem toplama rehberimizde Kasım ayı ile farklı bir sistem ile tekrar karşınızdayız dostlar. Sizden gelen geri dönüşler doğrultusunda hareket ettiğimiz gibi, bu ay yeni GTX 1050Ti ekran kartına sahip 2100 TL‘lik toplamamızı tamamladık.

Sistemde Neler Var ?

Öncelik olarak Sistem bize hazır toplanmış olarak Sinerji Bilgisayar tarafından ulaştırıldı. Parçaların teminatı ve montajı konusunda destekleri için kendilerine teşekkür ediyoruz. Sistem önerilerimiz gelmeye devam edecek.

Oyuncu sistemi diyoruz o yüzden ekran kartımız ve işlemcimize ayrı bir özen gösterdik. İşlemci kanadında i3 Skylake serisinden 6100 tercih ettik. 3.7 GHz hızı bulunan işlemcimiz bu konuda imdadımıza yetişiyor. Detaylardan ve parçalardan tek tek birazdan bahsedeceğim ancak ufaktan bir girizgah yapmak şart.

Bu sistemin FPS testini biz GTA 5, The Witcher, DOOM ve CS Go oyunlarında yaptık. Onun videosunu bu hafta içerisinde sizlerle paylaşacağız. Fakat aldığımız sonuçlar gerçekten bu sistem için mükemmel diyebilirim. Zaten amaç ucuz bir sistemde sağlam oyunları akıcı oynayarak iyi bir FPS almak değil midir ? GTX 1050Ti burada imdadımıza yetişiyor. Gelin dilerseniz kullandığımız parçalardan bahsedelim.

 

 

İşlemci

İşlemci kanadında yukarıda da bahsetmiş olduğum üzere yeni Intel Skylake serisinden i3 6100 modelini tercih ettik. 3.7 GHz hıza sahip olan işlemci, performans açısından gayet ideal. Eğer “ben bütçemi biraz daha arttırabilirim.” düşüncesine sahip arkadaşlarımız varsa i5 Skylake 6600 versiyonunu ekleyebilirler.

İşlemcimizin şuandaki piyasa satış fiyatı 453 TL ve civarlarında seyrediyor. Fiyat – performans serisi bir sistem için gayet ideal.

intel-i3-6100-skylake
Anakart

Anakart tarafında ise ASUS‘un H110M-D modelini tercih ettik. Farklı bir anakart seçilebilir miydi ? Tabii ki seçilebilirdi. Fakat bizim burada bu anakartı seçmemizin en büyük nedeni DDR4 RAM destekliyor olması ve geliştirmeye açık olmasıydı. RAM tercihimizde göreceksiniz; 8 GB kullandık fakat siz isterseniz 32 GB‘a kadar RAM yükseltimi yapabiliyorsunuz. Geliştirmeye açık olan bu anakartta ayrıca 2 adet USB 3.0 girişi bulunuyor.

Fiyat tarafında ise sudan ucuz diyebilirim. Bu anakarta sistemi toplarken sadece 246 TL ödedik.

asus-h110m-d-anakart
Ekran Kartı

Sistemimizin assolisti olarak adlandırdığımız ekran kartında ASUS GTX 1050Ti modelini tercih ettik. Hem yeni olması, hem de performans konusunda bizi tatmin etmesi üzerine sisteme dahil ettik. Şuanda bu ekran kartının piyasa satış fiyatı 771 TL ve civarlarında değişiyor. Civarlarında diyorum çünkü tüm sistemin parçaları dolar kuru ile çalıştığı için ertesi gün inip veya çıkabiliyor.

768 CUDA çekirdeğine sahip olan GTX 1050Ti modelinde, 128 bit bellek arayüzü ve 4 GB GDDR5 bellek bulunuyor.

asus-gtx-1050ti-ekran-karti
RAM

Sistemimiz fiyat – performans ürünü olduğu için RAM değerlerimizi 16 GB tutamadık. 8 GB‘lık Kingston HyperX Fury 2133 MHz‘lik versiyonunu tercih ettik. Anakartımız da maksimum 2133 MHz hız desteklediği için RAM’ler tam uyum ile çalışıyor.

Zaten Kingston firmasını uzun süredir Türkiye’de tanıyoruz. Bu modele 255 TL ödeme yaparak sisteme dahil ettik. Siz isterseniz 2133 MHz’lik daha ucuz bir model bulabilirseniz onu tercih edebilirsiniz.

kingston-hyperx-fury-8-gb-2133-mhz
Güç Kaynağı

Sistemimiz aslına bakarsanız çok fazla güç harcamıyor. Ancak biz Zalman‘ın ZM500-LX modelini tercih ettik. 500W güce sahip olan bu model, sistemimizi gayet güzel besliyor. Şuanda bu güç kaynağının piyasa satış fiyatı ise 200 TL.

zalman-zm500-lx-guc-kaynagi
HDD

Geldik önemli bir ayrıma dostlar. Dikkat edecek olursanız bu sistemimizin içerisinde SSD bulunmuyor. Gönül isterdi ki bir de 120 GB SSD koyalım fakat bu sefer bütçemizi aşıyorduk. O yüzden biz de 1 TB boyuta sahip Western Digital‘in 7200 rpm hıza sahip HDD modelini tercih ettik.

Dediğim gibi sistemi geliştirmek bütçe ile alakalı olduğu için siz 200 TL daha ekleyerek bir SSD koyabilirsiniz. Windows’u da SSD içerisine kurduğunuz zaman tadından yenmez açıkçası. Biz bu HDD modeli için toplamda 230 TL ödedik.

2100tl-oyuncu-sistem-rehberi-kasim-2016
Sonuç

Yukarıda videosunu izlediğiniz 2100 TL’lik GTX 1050Ti‘a sahip sistemimizin FPS testini önümüzdeki hafta YouTube kanalımızdan yayınlayacağız. Performans açısından bizi gerçekten tatmin eden bu sistem, oyunları 1920 x 1080 Full HD formatında güzel bir FPS değeri vererek oynattı. Şimdilik FPS değerlerini sürprizi kaçmasın diye veremiyorum. Ancak kanalımıza abone olarak takip edebilirsiniz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

8 YORUMLAR

  1. Videoda GTA V’e gete a 5 deyip cs:go’ya siesgo demesi tuhaf 😀 Madem ingilizce konuşasın var o zaman GTA’ya da gitii five diyeydin 😀

  2. 1500 TL’ye oyuncu bilgisayarı toplar mısınız ? LoL oynuyorum genelde bu sistemi almam için daha çok beklemem lazım yardımcı olun lütfen

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler