Çarşamba, Nisan 24, 2024

256 GB Samsung microSDXC hafıza kartı alınır mı ?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Artık depolama alanlarımız giderek genişlediği gibi, fiyatlar da aynı orantıda artmaya devam ediyor. Samsung ise bu konuda 256 GB EVO + microSDXC birleşimi yeni hafıza kartını piyasaya sundu. Cihazlarımız için devasa bir depolama alanı olduğu gibi, yarım grama sığdırılması ayrı bir önem taşıyor. Peki Samsung 256 GB microSDXC modelini almaya değer mi ?

Hafıza kartı satın alırken dikkat etmemiz gereken belli başlı noktalar vardır. Birincisi hız, ikincisi ne kadar boş depolama alanı sunduğu. Samsung EVO+ microSDXC modeli dijital işlerimizi kolayca yapabilmemizi sağlıyor. Akıllı telefonlarımızdan Ultra HD video çeken dijital kameralarımıza kadar her türlü cihazda sorunsuz kullanılabiliyor.

Bilirsiniz, kullanmış olduğumuz elektronik cihazlar incelip küçülmeye devam ediyor. Kullandığımız depolama birimleri de yeni teknolojilerle aynı şekilde küçültülmeye çalışılıyor. Daha küçük kartlara daha büyük veri depolayabildiğimiz şu günlerde, ufak boyutuna rağmen yüksek hız ve depolama sunan Samsung‘un yeni SD kartını konuşuyoruz.

samsung 256gb evo
Dikkat ederseniz yeni minik depolama cihazımızın sonuna SDXC karakterleri geldi. Bilmeyenler için ufak bir açıklama yapmamızda fayda var. SD bildiğimiz gibi yüksek kapasite anlamına geliyor. XC ise arttırılmış kapasite olarak karşımıza çıkıyor. Bu iki teknolojinin birleşmesiyle de SDXC kendisini belli ediyor. Samsung uzun süresidir AR-GE çalışmalarını yürüttüğü 3D vNAND teknolojisi ile yüksek performans ve geniş depolama alanını bir arada sunarak başarısına başarı katmış.

Aynı zamanda kartları yıpranmaya karşı da dayanıklı hale getiriyor. Samsung EVO+ serisi 256 GB depolama alanına sahip bu microSDXC kart 95 MB/s okuma ve 90 MB/s yazma hızları ile geliyor. Bu değerler standart bir USB 3.0 flash bellek için bile inanılmaz hızlarken, microSDXC platformunda görmek ayrı bir deneyim katıyor.

EVO+ serisi bu microSDXC kart en temel video işlemleri için gerekli olan Class 10 ve UltraHD videolar için zorunlu olan 30 MB/s yazma hızı gerektiren U3 standartlarının koştuğu şartları üçe katlayarak karşılıyor. Artık son kullanıcılar profesyonel cihazda bulunan 4K UltraHD video kayıtlarında teklemeden sürekli kayıt edebilmek için ihtiyaç duyulan hızlara kolaylıkla ulaşabiliyor.
samsung 256gb evo microsdxc 002
Alınır mı ?

Şuanda Samsung‘un yeni microSDXC modeli yurtdışında 179 dolardan satılıyor. Türkiye tarafında ise nereden baksanız KDV dahil 899 TL ve civarına tekabül ediyor. Her ne kadar özellikleri müthiş olsa da, şuan için bu kartı satın almanızı pek önermiyoruz. Profesyoneller ve hız deneyimine önem verenler için işler farklı tabii ki. Zaten ev kullanıcıları bu modele hiç bakmasınlar bile diyebilirim.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler