Cuma, Nisan 26, 2024

2900 TL’lik Sistem Toplama Rehberi

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC Hocası‘ndan herkese merhaba değerli takipçiler. Birbirinden sağlam sistemleri topladığımız hocanın masasında yeniden birlikteyiz. Bu yazımızda, yaz tatiline ve yüksek dolar kuruna özel hazırlanmış F/P ürünü 2900 TL’lik sistem toplama rehberi ile sizlerle birlikte olacağız. 

İçerisinde oyun testleri de bulunan rehberimize dilerseniz hızlıca giriş yapalım.

İşlemci

Son dönemin sistem kurtarıcısı AMD, bu rehberimizde de bizleri yalnız bırakmadı ve uygun fiyatlı performans serisi Ryzen işlemci ile bizlere eşlik etti. AMD Ryzen 3 1200 model kullandığımız işlemci, AM4 soket yapısına ve 14nm üretim sürecine sahip. Performans tarafında ise varsayılan olarak 3.1 GHz, turbo modunda ise 3.4 GHz frekans hızı görmekteyiz. 

2900 Tl Sistem Toplama Rehberi 2018

Öte yandan Ryzen 3 1200 işlemci üzerinde 4 adet çekirdek barındırıyor. 8 MB L3 ön belleğe sahip işlemcinin TDP değeri 65W iken kutu içerisinden stok soğutucu fan çıkıyor.

Anakart

Sistem parçalarımızın temeli anakarta geldi sıra. Anakart tercihimiz, uygun fiyatını performans ile buluşturan ASUS PRIME A320M-K oldu. 5 kat daha fazla koruma ve sağlamlık içeren anakart AMD’nin A320 çipsetini kullanıyor. Üzerinde bulunan AM4 işlemci soketi ile de 8 çekirdeğe kadar Ryzen, A serisi ve Athlon serisi işlemcilere destek sunuyor.

2900 Tl Sistem Toplama Rehberi 2018 004

Anakartın RAM desteği tarafında 4 adet DDR4 slotu ile karşılaşıyoruz. Her bir kanal 3200 MHz frekansa kadar bellek desteği sunuyor. Tüm slotların taşıyabileceği toplam RAM boyutu ise 32 GB. Yani ilerleyen dönemlerde bellek yükseltmeleri için uygun bir pozisyon görmekteyiz. Grafik kanadında ise anakart bizlere VGA ve HDMI çıkışlarını sunuyor. Uyumlu bir APU ile görüntü çıkışı alabileceğiniz portlar 4K’ya kadar çözünürlük sunabiliyor. Paylaşılabilen maksimum bellek boyutu ise 2048 MB.

Anakartımızın depolama birimlerinde ise SSD desteği dikkat çekiyor. Üzerinde bir adet M.2 SSD yuvası bulunduran anakart, 4 adet SATA6 desteği de sunmakta. Genişleme yuvalarında ise bir adet PCI-Express yuvası görmekteyiz. Bu yuva işlemci tercihine göre x16, x8 profillerinde çalışıyor.

2900 Tl Sistem Toplama Rehberi 2018 007

Anakartın diğer detaylarına baktığımızda ise Realtek 8111H Gigabit LAN kontrolcüsü, Realtek ALC887 7.1 kanal HD Audio Codec görüyoruz. 4 adet USB 3.1 yuvasıda yine anakarta eşlik ediyor.

RAM

Geldik sistem rehberimizin kanatlarına. RAM tercihimiz uygun fiyatı ve şık tasarımı ile dikkat çeken XPG Gammix D10 oldu. Tek kanal olacak şekilde 8 GB bellek boyutuna sahip RAM, 2400 MHz hızında çalışıyor ve CL16 değerinde gecikme sunuyor. Kırmızı renge sahip RAM’imiz pasif soğutma desteği ile birlikte gelmekte.

Ekran kartı

Uygun fiyatlı sistem rehberimizin en kritik parçası ekran kartındayız. Ekran kartı tercihimiz, giriş ve orta sınıfın kahramanı GTX 1050Ti oldu. Model bazında ise ASUS Cerberus GTX 1050Ti tercih ettiğimiz grafik kartı, çift fanlı Cerberus tasarımı ve overclocklu profili ile dikkat çekiyor. 

2900 Tl Sistem Toplama Rehberi 2018 003

Gücünü GTX 1050Ti grafik işlemcisinden alan ekran kartımız üzerinde barındırdığı 4 GB GDDR5 belleğini 7008 MHz bellek hızı ile çalıştırmakta. Öte yandan kart, sahip olduğu 768 CUDA çekirdeğini, 1480 MHz çekirdek hızı ile besliyor. Grafik kartın sahip olduğu bellek arayüzü ise 128 Bit.

Depolama

Sistem rehberimizin son parçalarından olan depolama kanadında ise bütçeleri zorlamayan standart donanım HDD tercih ettik. Western Digital‘in WD Blue modeli harddiskimiz, 1 TB boyutunda. Harddisk 64 MB ön belleğe ve 7200 RPM dönüş hızına sahip. 

Kasa ve Güç kaynağı

Geldik sistemimizin son parçası kasamıza. Kasada tercihimiz içerisinde dahili bir PSU barındıran CoolerMaster MasterBox Lite 3.1 kasa oldu. Mini tower yapıda gelen kasamız içerisinde yine CoolerMaster markalı 500W gücünde bir PSU taşıyor. Çelik ve plastik malzemeden mamül kasamız siyah renkte gelirken havalandırma ızgaralarında kırmızı renkleri ile dikkat çekiyor.

2900 Tl Sistem Toplama Rehberi 2018 005

4 adet genişleme yuvası ile 3 adet fan desteği sunan kasamız 240 + 120mm boyutunda sıvı soğutma radyatörü desteği de sunuyor. Kasanın destek verdiği anakart tipleri ise micro + mini-ITX.

2900 Tl Sistem Toplama Rehberi 2018 008

2900 Tl Sistem Toplama Rehberi 2018 006

FPS testleri

gta5 fps testi

gta5 fps testi oyun ici

pubg fps testi orta ayarlar

pubg fps testi ultra ayarlar

rainbow 6 fps testi

rocket league fps testi

Hocanın yorumu

Yaz tatiline giriş yaptığımız şu günlerde birçok arkadaşımız yeni ve güncel bir sistem toplayarak yaz tatilini topladığı bu sistem ile geçirmek istiyor. Ancak mevcut dolar kurunun sürekli artması neticesinde uygun fiyatlı bir sistem toplamak neredeyse imkansız hale gelmiş durumda. İşte PC Hocası olarak bu iki durumu baz aldık ve sizler için böyle bir sistem topladık.

fiyat performans krali odul

Topladığımız sistem uygun fiyatlı ancak iyi performanslı güncel bir sistem oldu. Tabii ki bütçelere göre içerideki donanımlar değiştirilebilir ancak topladığımız bu sistem herkesin ulaşabileceği bir sistem oldu. 

Evet değerli hocalar, bugün sizlere 2900 TL fiyat etiketi ile hazırladığımız oyuncu sisteminden bahsettik. Aşağıda bulunan bağlantıdan sistemin detaylı incelemesine, canlı FPS testlerine ve sistemin toplanmış haline ulaşabilirsiniz. Görüş ve yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın. 

Yeni bir yazıda görüşmek üzere, hoşça kalın!

2900 TL Bütçeli Sistem Toplama Rehberi

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler