Cuma, Mart 29, 2024

2K çözünürlüklü Huawei MatePad Pro görüntüleri yayınlandı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Tablet dünyasında farkındalık oluşturmak isteyen Huawei, geliştirmelerine devam ediyor. Şimdi ise Huawei MatePad Pro tabletinin yeni görüntüleri ve teknik özellikleri ortaya çıktı. Çin’de görüntülenen tabletin iPad Pro’ya olan benzerliği de dikkatlerden kaçmıyor.

Cihazda Krin 990 yonga seti mevcut

Kirin 990 yonga seti bilmeyenler için söyleyelim Huawei tarafından geliştirilen önemli bir platform. Şuanda hem akıllı telefonlarında, hem tabletlerinde hem de diğer akıllı cihazlarında bu yonga seti kullanılmaya başlandı. Ayrıca 5G desteği ve Snapdragon 855’ten daha iyi performans verdiği çalışma stili ile dikkatleri üzerine çekiyor. Huawei MatePad Pro‘da da Kirin 990 yonga seti kullanılarak, ileriye dönük bir tablet piyasaya sürmek istemişler.

Gelin biraz ortaya çıkan fotoğraflara göz atalım ne dersiniz? Tablet deyip geçmeyin. Tablet piyasası da akıllı telefonlar kadar kâr getiren ve önemli gelir kalemlerinden oluşan bir platform. O yüzden burada da donanım firmaları ellerindeki avantajı kullanıp, müşterileri kendilerinde tutmak istiyorlar.

matepad pro 02 ekran 002

Cihaz 10.8 inç 2K çözünürlüğe sahip ekran ile piyasaya sürülecek. Karşılaştırma yapacak olursak, Apple iPad Pro‘nun 12.9 inçlik ekranından daha ufak. “Geniş bir ekran olsa daha mı iyi olurdu?” sorusunu siz de soruyorsunuz biliyorum ama, belki farklı boyutlarda aynı cihazı piyasada görebiliriz kim bilir.

huaweimatepad pro

Bir de çoklu ekran ve kalem mevzusu var

Şimdi dostlar, tablet alıyorsanız sadece parmak kontrolü ile dokunmatik ekran mevzusu geride kaldı. Yeni nesil tabletlerde artık kalem de içerisinden çıkıyor. Huawei MatePad Pro‘da da Stylus adı verilen bir kalem çıkıyor.

Çoklu ekran bağlantısı ise eğer Huawei marka bir akıllı telefon kullanıyorsanız, bu özellikten faydalanarak uğraşmadan telefon ile tableti birbirine rahatlıkla bağlayabiliyorsunuz. Bu sayede bir kaç işlem ile fotoğraf, müzik, video veya dosyalarınızı aktarabilmeniz mümkün. Tek tuşla telefon ekranını tablette görebilmenin avantajları varken, sanırım bu özellik ile de Apple’a iyi bir gönderme yapılıyor.

huawei mate pad pro

Huawei MatePad Pro beklenen teknik özellikler:

  • 1.5 GHz 4 çekirdekli işlemci
  • 8GB RAM
  • 256GB Depolama
  • İki adet 60W subwoofer
  • 2,4 GHz ve 5 GHz Wi-Fi desteği
  • 5G desteği

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler