Cuma, Mart 29, 2024

300 Saate Kadar Pil Ömrü Sunan HyperX Cloud Alpha Kablosuz Kulaklık Satışa Çıkıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Oyuncular için sunduğu çevre birimleriyle tanıdığımız HyperX, bomba bir haberle gündemde. Marka, 300 saate kadar pil ömrü sunduğu açıklanan HyperX Cloud Alpha kablosuz kulaklık modelini piyasaya çıkardığını duyurdu.

300 saat gibi çok iddialı bir pil süresi ile öne çıkan kablosuz kulaklık, pil süresinin dışında da iddialı birçok özelliğiyle dikkat çekiyor. Hiç zaman kaybetmeyelim ve özellikle e-spor oyuncularının yeni gözdesi olmasını beklediğimiz kulaklığın özelliklerine bakalım.

HyperX Cloud Alpha Kablosuz Kulaklık Tasarımı

Yeni kablosuz kulaklığın tasarımı oldukça tanıdık geliyor. Zira seri, uzun zamandır piyasada yer alan ve açıkçası e-spor tutkunlarının da en çok tercih ettiği modellerden biri olan, kablolu HyperX Cloud Alpha modelinin tasarımını devam ettiriyor.

Oyuncuların beğenisini kazanmış olan tasarımda, kırmızı ve siyahın uyumunun yakalandığını görüyoruz. Renk uyumu kulaklık başlarından, kafa bandına kadar devam ediyor.

HyperX Cloud Alpha Kablosuz Kulaklık

Siyah yüzey üzerinde kırmızı HyperX logosuna yer verildiğini gördüğümüz oval şekilli kulaklık başlarında; ses kadranı, mikrofon düğmesi, güç düğmesi, şarj girişi ve tak çıkar mikrofon için jak yer alıyor. Temel kontrolleri sağlayacak düğmeler de kulaklık başlarına eklenerek, işlevsel bir kullanım elde edilmesi sağlanmış diyebiliriz.

Kulaklık başlarından yukarı doğru çıkarken, yine kırmızı renkte alüminyum çerçeveleri görüyoruz. Zaten bu yapıya HyperX Cloud Alpha modelinden de alışığız ama buradaki metal çerçevelerin gerçekten şık durduğunu da söylemek lazım.

HyperX Cloud Alpha Kablosuz Kulaklık

Mesele sadece şık olmaları da değil. Aynı zamanda dayanıklılar ve rahat ayarlanabiliyorlar. Kulaklığın malzeme kalitesi açısından bir fark oluşturmasını sağlıyor diyebiliriz.

Devam ediyoruz ve en üst kısma çıkıyoruz. Yani kafa bandı. Kafa bandının ne kadar rahat olduğu önemli bir kriter. Zira uzun kullanımlarda ağrı ve ağırlık hissiyatı oluşturmaması lazım.

HyperX Cloud Alpha kablosuz kulaklık modelinin kafa bandı kısmına baktığımızda ise uzun süre rahat kullanım için kafaya temas eden bölümde yumuşak bir yastık tercih edildiğini görüyoruz.

HyperX Cloud Alpha Kablosuz Kulaklık

Üst kısımda ise tasarımı tamamlayacak kırmızı dikişler dikkat çekiyor. Görsellere baktığım zaman benim tüm tasarım detayları içerisinde en sevdiğim kısım da kafa bandında yer verilen bu kırmızı detaylar oldu.

  • Ağırlığı: 322 gram
  • Mikrofon ile toplam ağırlık: 335 gram
  • Şarj kablosu için uzunluk: 0.5 m

Kulaklık teknik özelliklerde neler sunuyor geçmeden önce bir de kulak yastıkları için açıklanan özellikleri değerlendirelim.

HyperX Cloud Alpha Kablosuz Kulaklık

HyperX Cloud Alpha Kablosuz Kulaklıkta Kulak Yastıkları Nasıl?

Kulak yastıklarında kumaş yerine deri tercihi yapılmış. 1.sınıf kalitede olduğu söylenen yumuşak suni deri malzemeye yer verilmiş.

İç malzeme kısmında ise birçok modelde de gördüğümüz hafızalı köpük malzemesi kullanılmış. Nefes alabilen kulak yastıkları, uzun kullanımlar için de aranan rahatlığı sunması için tasarlanmış. Tabii ki burada ne kadar başarılı olduğunu görmek için incelemeyi beklememiz gerekecek.

HyperX Cloud Alpha Kablosuz Kulaklık

Hadi artık HyperX Cloud Alpha kablosuz kulaklık modelinin teknik özelliklerine bakalım.

 Cloud Alpha Kablosuz Kulaklık Teknik Özellikleri Neler?

HyperX sevilen bir sürücü teknolojisi var. Çift odacıklı sürücü olarak bilinen teknolojiden söz ediyoruz.

Orta ve yüksek frekansları, alçak frekanslardan ayıran özel tasarımlı çift odacıklı sürücüler, Cloud Alpha kablosuz kulaklık modelinde de karşımıza çıkıyor.

HyperX Cloud Alpha Kablosuz Kulaklık

50 mm neodim sürücülerde yer alan bu çift odacıklı yapı sayesinde, kullanıcılara çok daha net sesler verilebiliyor. Daha net ve daha kaliteli bir ses deneyimi elde etmiş oluyoruz.

Bunun dışında yeni kulaklık modelinde oyuncuların seveceği bir artı daha var. Kulaklıkta DTS Headphone X uzamsal ses artısının olduğunu görüyoruz. Oyuncuların, oyun atmosferine tam olarak dahil olmasını sağlayan DTS Spatial Audio, tüm çevreyi seslerle algılamanıza yardımcı oluyor. Oyunlarda büyük bir avantaj sağladığını biliyorsunuzdur.

HyperX Cloud Alpha Kablosuz Kulaklık

Pil ve Bağlantı Durumu

Yeni kulaklık için en şaşırdığımız kısım tabii ki burası. Kulaklık bağlantı için 2.4 GHz kablosuz bağlantı kullanıyor. Teknik özelliklere baktığımız zaman kablosuz bağlantı ile 20 metreye kadar kullanım menzili sunulduğunu görüyoruz. Tabii ki çevre durumuna göre bu değişir. Arada çok fazla engel varsa, mesafe kısalabilir.

Pil kısmında ise 300 saate kadar varan bir pil süresi var. Lityum-polimer pilin kapasitesi konusunda bir detay bulamadım ama kulaklığın ağırlığına bakacak olursak çok büyük bir pil de kullanılmamış. Pil tüketimi konusunda epey bir mesai harcanmış gibi duruyor.

Rakiplerinin çok daha üzerinde bir pil süresi. Tabii ki şunu da hatırlatmakta yarar var ki pil süresi kullanıma göre de değişiklik gösterebilir. Zaten 300 saate kadar diyoruz. Yani maksimum pil süresi bu seviyede. Sürekli en yüksek seste kullanımda pil süresi biraz değişebilir. Ama ne kadar düşerse düşsün çok iddialı bir pil dayanma süresi olduğu gerçeğini değiştirmez.

HyperX Cloud Alpha Kablosuz Kulaklık

Mikrofon

Teknik özelliklere mikrofon ile devam edelim. Cloud Alpha kablosuz kulaklık modelinde çıkarılabilir bir mikrofon kullanılmış. TeamSpeak ve Discord sertifikalarına da sahip olan mikrofonun gürültü engelleme özelliği de bulunuyor.

Kullanım açısından ise ek bir artı sağlaması noktasında LED bir göstergeye yer verilmiş. LED gösterge kırmızı yandığı zaman, sesin kapalı olduğunu anlıyorsunuz.

Mikrofon Teknik Özellikler

  • Kutup Düzeni: Gürültü Önleyici, Çift yönlü
  • Tip: Elektret kondansatör mikrofon
  • Hassasiyet: -15 dBFS/Pa, 1 kHz’de
  • Frekans Yanıtı: 50 Hz – 7.2 kHz

HyperX Cloud Alpha Kablosuz Kulaklık

Yazılım Desteği

Kulaklık için tüm ayarlamalarınızı yapacağınız yazılım desteği de sunulmuş. NGENUITY yazılımıyla tamamen uyumlu olan seride; pil kontrollerini, ekolayzer ayarlarını ve diğer tüm ayarları düzenleyebilirsiniz.

HyperX Cloud Alpha kablosuz Kulaklık için Diğer Teknik Detaylar

  • Sürücüler: Çift odalı 50 mm neodim sürücü
  • Frekans Yanıtı: 15 Hz – 21 kHz
  • Hassasiyet: 15 Hz – 21 kHz
  • Empedans: 62 Ω
  • T.H.D.: ≤ %2
  • Bit Derinliği: 24 bit
  • Surround Ses: DTS Headphone X
  • Bağlantı: Kablosuz 2.4 GHz
  • Kablosuz Menzil: 20 metre (Çevre koşullarına göre değişiklik gösterebilir unutmayın)
  • Pil Süresi: 300 saate kadar
  • Pil için şarj süresi: 4.5 saat

HyperX Cloud Alpha kablosuz kulaklık için açıklanan özellikler bu şekilde. Kulaklığı inceleme fırsatı bulursak, ses kalitesi ve ses seviyesi konusunda da daha detaylı bilgiler ekleriz. Şimdilik bu özellikler üzerinden ekstra bir sorunuz varsa, yorumlardan gönderebilirsiniz. 🙂

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler