Cuma, Mart 29, 2024

4 Bacaklı Örümcek Kılıf! Telefonların Düşüp Kırılmasına Son!

Paylaş

silkroad gaminggentr

4 Bacaklı örümcek kılıf tasarlandı. Artık telefonlarınız düşüp kırılmayacak.

Almanya’daki Aalen Üniversitesi’nde bir mühendis 4 bacaklı telefon kılıfı tasarladı. Bu kılıf öyle ki normal kullanımda gayet şık dururken, telefonunuz düştüğünde tam bir örümceğe dönüşüyor ve telefonunuzu koruyor. Gelin kılıfı inceleyelim.

Binlerce lira verip aldığımız telefonlarımız artık vücudumuzdan bir parça gibi oldu. Ona zarar gelmesin diye kılıflar alırken şıkta görünmesini istiyoruz. Ancak gerçek anlamda koruma sağlayan kılıflar tasarımdan epey ödün veriyor. 

Hal böyle olunca Aalen Üniversitesi’ndeki mühendis Philip Frenzel duruma el attı. Öyle bir tasarım ortaya koydu ki telefonu istediğiniz yükseklikten bırakın yere temas etmiyor. Buda kırılmasını veya herhangi bir zarar görmesine engel oluyor.

bacaklı kılıf2

Frenzel’in tasarladığı kılıf 4 köşesinde 4 adet bacak bulunduruyor. Her bacak hem öne hemde arkaya doğru ayaklar açıyor. Bu ayaklar sayesinde telefonunuz düştüğü zaman ister öne ister arka kısmına düşsün koruma sağlanıyor.

Daha önceden ayaklar yerine hava yastıkları kullanmayı düşünen Frenzel, bunun tek seferlik bir çare olduğunu anladı ve bacak kullanmaya karar verdi. Cihazın 4 köşesine eklediği toplam 8 ayak esnek metal bir yapıya sahip. Yani düştüğü zaman kırılmayacak türden.

Örneğin telefonunuzu düşürdünüz. Daha telefonunuz havadayken kılıf bacaklarını otomatik olarak açıyor ve ister ön ister arka kısmına düşsün her anlamda koruma sağlıyor. Daha sonra telefonunuzu elinize aldığınızda çizik dahi almadığını görebiliyorsunuz.

Hasarsız şekilde yerden aldığınız telefonunuzun kılıfında bulunan bacakları içeri doğru katladığınızda eski görünümünü alıyor ve bir sonraki düşüşte tekrar koruma sağlıyor. Anlayacağınız bu kılıfla birlikte telefonunuz kırılmaz oluyor.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler