Cumartesi, Nisan 27, 2024

Razer, Huntsman Optik Anahtara Sahip Klavyelerini Sundu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünyanın en ünlü bilgisayar ekipmanları üreticisi Razer, Huntsman optik anahtarlar ile birleştirdiği yeni mekanik klavyelerini oyunculara sundu. Yeni klavyeler, lazer sistemleri ile daha hızlı tepkimelere olanak tanıyor.

Bilgisayar oyunculuğunda ekipman seçimi özellikle profesyonel anlamda çok daha titiz davranılması gereken bir konuya dönüştü. Artan oyuncu sayısı, daha fazla kazanma isteği ve eSpor müsabakaları derken oyuncular, kullanılan her üründen maksimum verim ve performans talep etmeye başladı. 

Oyuncu ekipmanları sektörünün de önde gelen markalarından olan Razer, uzun yıllardır üzerinde çalıştığı yeni klavyesini oyunculara sunmuş durumda. Opto-Mechanical olarak adlandırılan yeni anahtarların en büyük avantajı sundukları ışık hızı seviyesi tepkimeler. Anahtar içerisine yerleştirilen bir lazer alıcı, tuşa tıklandığı anda kesiliyor ve anında bir geri bildirim sunuyor. Razer’ın paylaştığı bilgiye göre bu yeni sistem geleneksel mekanik klavyelere göre %30 daha hızlı çalışıyor.

razer huntsman 1

Anahtarların içerisindeki parçalar aynı zamanda daha az hareketli ve daha az basınca ihtiyaç duyarken dayanıklılık bazında da yüksek bir artış var. Yeniden tasarlanmış anahtarlar 100 milyon tık ömrü sunuyor. Bu da mekanik klavyelerin sunduğu 50 milyon tık ömrüne oranla 2 kat daha fazla kullanım ömrüne tekabül ediyor. Öte yandan bir tuşu harekete geçirmek için gerekli olan basma ağırlığı da 45g oranına indirgenmiş. Üstelik Razer, ağırlığın tuş geneline çok daha dengeli dağıldığını belirtiyor.

razer opto mechanical switch

Yeni Opto-Mechanical anahtarları içeren klavyeler, Huntsman serisi ile Razer tarafından satışa sunulmuş durumda. Ancak Huntsman klavyelerin 2 farklı modeli bulunuyor. Temel modelde Huntsman Opto-Mechanical anahtarlar ve Chroma aydınlatma bulunuyor ve bu model 149.99$ etiketi ile satılıyor. Daha gelişmiş versiyon olan Huntsman Elite modeli ise 199.99$ etiketi ile satışa sunulmuş durumda.

razer huntsman 2

Ürünlerin yakın zamanda ülkemiz pazarına da giriş yapacağını düşünüyoruz ancak fiyatların vergiler hariç temel model için 680 TL civarı ve Elite model için ise 910 TL civarı olarak. Gümrük ve ÖTV gibi vergilerin eklenmesi ile fiyatların 1000 TL üzerine sarkabileceğini belirtelim.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler