Perşembe, Nisan 25, 2024

1 Milyon Dolar Değerindeki Binlerce PUBG Skin’i Yok Oldu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

PUBG ve Valve tarafından gerçekleşen ban operasyonu, toplamda 1 Milyon Dolar değerindeki PUBG skin’lerini yok etti. Gelin haberin detaylarına inelim.

Steam üzerinden yıllardır oynanılan kumarlar Valve’nin artık canına tak etmişti. Geçtiğimiz yıllarda CS:GO için çalışmalara başlayan Valve, üçüncü parti siteleri engelleyerek, kullanıcıların kumar oynamasını engelliyordu.

PUBG’ye skinlerin getirilmesi ile üçüncü parti sitelere yer hazırlanırken, PUBG Corp.‘da boş durmuyordu. Skinlerin gelmesinin ardından kumarlarda başlamıştı. Ancak PUBG Corp. 3 Mayıs tarihinde takas banını getirdi. Buda kullanıcıların arkadaşlarıyla bile takasını engelledi.

3 Mayıs tarihinden önce bazı sitelere eşya yatıran kullanıcılar eşyalarını geri alamadılar. Bundan sonra devreye Valve girdi. 9 Haziran’da belirli site veya sitelerle ilgili takas botlarının banlanacağını belirten Valve kullanıcılara 12 gün süre tanıdı.

Ancak PUBG oyuncular skinlerini çekemedi. Çünkü PUBG daha evvelden takas banını getirmişti. 21 Haziran tarihinde Valve takas botlarını banladı ve 3 Mayıs’tan önce üçüncü parti sitelerde eşyası olan kullanıcıların eşyaları yok oldu.

pubg skin

 IAmNotOnRedditAtWork adındaki Reddit kullanıcısının yaptığı araştırmalar sonucu bu tarihlerde yok olan itemlerin toplam değeri 1 Milyon Dolar değerinde. Üstteki tabloya baktığımızda 100 binden fazla eşyanın yok olduğunuda görebiliyoruz.

PUBG Corp.’dan konu ile alakalı bir açıklama gelmedi. Kısacası şimdilik bu eşyalarla ilgili bir işlem yapılıp yapılmayacağı belli değil. Ancak yok olan eşyaların geri verileceğini düşünmüyoruz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler