Perşembe, Nisan 18, 2024

NVIDIA’nın İlk GDDR6 Tabanlı Grafik Kartı Göründü

Paylaş

silkroad gaminggentr

Biliyorum, siz de bizim gibi NVIDIA‘nın yeni nesil ekran kartlarını çok merak ediyorsunuz. GDDR6 bellek teknolojisi ile birlikte gelecek olan modellerin isimleri GTX 2080 mi, yoksa GTX 1180 mi olacağı konusunda savaşlar hala devam ederken, bugün NVIDIA’nın ilk GDDR6 tabanlı grafik kartı görüntülendi.

Mühendislik Örneği

Aşağıda görmüş olduğunuz NVIDIA Turing mimarili grafik kartı modeli GDDR6 bellek teknolojisine sahip. Kartın üzerine şöyle bir baktığımızda ise üç adet 8 pinli güç konektörünün yer aldığını ve 12 modül Micron GDDR6 belleklerin göründüğünü söyleyebiliriz. Henüz şuanda net olmasa da bir de NVLink gibi görünen tam kestiremediğimiz detaylar mevcut.

Bu prototip bitmiş bir ürün değil. Mühendislik örneği olarak adlandırılan bir model. Bu tip kartlar genellikle konektörlerin testleri ve anahtar tiplerinin dağılımları üzerine geliştirilip, ön aşamalardan geçiyor. Ayrıca Micron‘un sitesinde yer alan doğrulama kodunda ise 384 bit bellek veri yolu ve 576 GB/sn performans değerleri görünüyor.

nvidia gddr6 bellek teknolojili ekran karti

Ancak bu “aha kesin GTX 2080/1180 ekran kartı bu” demek değildir. Yeni GDDR6 bellek teknolojili Quadro veya Tesla modellerinden birisi de olabilir. O beklediğimiz günler yavaş yavaş yaklaşmaya devam ederken, adım adım gelişmeleri de takip ediyoruz. Yani sizler kadar, biz de çok heyecanlıyız diyebilirim.

yeni nesil nvidia ekran karti gddr6 002

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler